Ton in sos de iaurt picant (Filipine)
250 ml iaurt
200 ml lapte de cocos
½ lamaie
10 g curry
10 g ienibahar pulbere
10 frunze de busuioc
5 catei de usturoi
10 g sare
1 lingura de ulei
5 g sofran
1 legatura de marar
25 g coniac fin
Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop absorbant. Separat, se amesteca bine, intr-un bol, uleiul, usturoiul pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de lamaie. Se adauga apoi restul ingredientelor si se amesteca in continuare pana face spuma. Se pun fileurile in aceasta compozitie cremoasa si se lasa la rece circa 5 ore. Se scot fileurile de peste din sosul de macerat si se frig pe gratarul bine incins, circa 2-3 minute, pe fiecare parte, dupa care se scot pe un platou cald si se toarna peste ele sosul macerat ramas. Se servesc cu legume fierte la aburi.
Articolul anterior Supa de usturoi (Franta) Articolul următor Tort de morcovi (Elvetia)