Chiar dacă majoritatea oamenilor nu își dau seama, produsele lor de îngrijire normală le afectează pielea în timp, pentru că au toxine și chimicale. Vestea bună este că există însă multe alte metode de a-ți face pielea, părul și dinții să arate mai bine, iar asta fără a cheltui prea mulți bani pe tratamente scumpe de la saloanele cosmetice. Femeile din toată lumea folosesc de secole produse naturale pentru un aspect impecabil și printre acestea se numără următoarele.
1. Roșii
O mască naturală din felii de roșii face minuni dacă ești obosită, plictisită și stresată. Pune felii de roșie timp de 20 de minute o dată pe săptămână, ca să ai parte de piele fină, hidratată și mereu tânără. Dacă ai inflamații ale pielii stoarce suc de roșii pe piele și pentru a îmbunătăți aspectul tenului încearcă o mască din suc de roșii și ulei de măsline.
2. Cartofi
Cartofii sunt un remediu bun pentru pielea îmbătrânită. Pot fi folosiți pentru a lumina tenul și a-i reda vitalitatea și au, de asemenea, un efect anti-rid. Aplică o mască din cartofi în fiecare zi, pentur câte 15 minute, mască pe care o poți prepara fie din pulpă crudă fie din suc de cartofi, iar pentur o piele elastică și bine conturată încearcă să adaugi suc de lămâie.
3. Lămâie
Lămâia este o metodă extraordinară de a-ți albi pielea și a scăpa de petele inestetice cauzate de înaintarea în vârstă și de acnee. Ea face ca tenul să fie mai catifelat și mai luminos, iar sucul de lămâie poate fi folosit ca tonic pentru față, dacă este utilizat zilnic.
4. Aloe vera
Folosește regulat suc de aloe vera obținut prin presarea frunzelor, pentur a avea parte de o piele mai sănătoasă. Măștile de aloe te fac să radiezi de frumusețe și îți oferă un luciu natural. Acest remediu curăță petele maronii și urmele de acnee și chiar tratează arsuri ușoare. Folosește sucul de aloe vera în fiecare zi și fă-ți o mască o dată pe săptămână.
5. Castravete
O mască din castraveți este foarte eficientă în tratarea acneei, pentru că ajută la menținerea vitașității și a tinereții feței. Taie castravetele și pune feliile rotunde pe față pentru 15 minute. Folosește această metodă de mai multe ori pe săptămână.
6. Praf de copt
Praful de copt revitalizează și purifică pielea în timp ce stimulează regenerarea celulară. Totuși este bine să nu folosești doar praf de copt direct pe ten, înceacă eventual să faci o mască sau un scrub cu ajutorul unei lingurițe de iaurt natural combinată cu o linguriță de praf de copt. Lasă masca să acționeze timp de zece minute și vei vedea cum pielea se întinde și devine mai fină. Poți, de asemenea. să amesteci praf de copt și ulei de măsline în cantități egale și folosește această combinație pe post de gel de curățare.
7. Miere
Mierea este cunoscută ca fiind unul dintre cei mai hidratanți agenți, pentru că este bogată în minerale și oligoelemente. Ea întinerește și grăbește procesul e regenerare celulară. Dacă este folosită în mod frecvent, poate îndepărta chiar și ridurile adânci, dar ține minte să nu o folosești dacă ai manifestat vreun tip de alergie la ea. Pune miere pe față, gât și decolteu apoi după 20 de minute clătește bine cu apă caldă. Pentru a face acet tip de mască anti-aging folosește în mod egal miere organică și scorțișoară.
8. Ulei de cocos
Uleiul din nucă de cocos hrănește și hidrateaza pielea îngoșată, exfoliază tenul și îl catifelează. Acest remediu organic este eficae aproape imediat, deoarece dă snzația de piele întinsă, împrospătată și tânără. Aplică delicat un strat subțire de ulei pe față apoi îndepărtează-l după cinci minute cu un șervețel.
9. Ulei de măsline
Uleiul de măsline este cu siguranță cea mai eficace metodă când vine vorba despre soluții pentru menținerea tânără și sănătoas a tenului. Un strop de ulei poate fi folosit într-o multitudine de produse cosmetice home-made și are efecte anti-îmbătrânire și hidratante, toate acestea în timp ce nu provoacă alergii și face pielea mai fină. Folosește câteva picături dimineața și seara, în loc de loțiune tonică și pune un strat subțire de ulei sub ochi, pe cearcăne, pentru a scăpa de ridurile enervante din jurul ochilor. Încearcă apoi să adaugi câteva picături în crema ta zilnică pentru a combina efectele.
10. Zahăr
Zahărul este foarte bun pe post de scrub. Datorită particulelor cristalizate curăță cu delicatețe și hrănește fața, fiind eficient la îndepărtarea celulelor moarte de piele, în urma cărora rămâne o piele catifelată și cu un luciu natural. Cea mai simplă metodă de a-l folosi ca produs cosmetic este să umezești fața și să o freci cu zahăr o dată pe săptămână.