Mâncarea de tip fast-food şi junk-food modifică PH-ul şi astfel sistemul imunitar are de suferit, dar cine consumă următoarele alimente va rămâne sănătos şi se va simţi tot timpul în formă.
1. Spanac - Acesta poate elimina radicalii liberi, îmbunătăţi memoria şi ajută inima să rămână sănătoasă, deoarece este bogat în antioxidanţi. În plus, stimulează funcţiile creierului pentru că are puţină grăsime şi colesterol, dar conţine vitaminele A, C, K, B6, magneziu. potasiu, calciu, zinc, fier şi niacină.
2. Lămâi - Sucul de lămâie reduce riscul de atac de cord şi ajută în tratarea pietrele la rinichi. Un alt aspect pozitiv este că sunt bune împotriva cancerului, a constipaţiei şi a tensiunii mari.
3. Quinoa - Ajută la diminuarea nivelului de zahăr din organism şi scăderea colesterolului. Este cel mai bogat aliment în proteine şi comparativ cu alte grâne, are de două ori mai mult fier. Este bogată în mangan, magneziu, riboflavină, lizină şi fier.
4. Sfecla mangold - Ajută la eradicarea zahărului din sânge şi îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi circulaţia sângelui. Ţine la distanţă viruşii, bacteriile dăunătoare şi radicalii liberi. În plus, este cea mai bună sursă cunoscută de alcaliu.
5. Hrişcă - Făina de hişcă îmbunătăţeşte funcţionarea inimii, previne diabetul şi oferă energie. Păstrează căldura corporală, deci este mâncarea ideală pe timp de iarnă şi este o sursă excelentă de vitamine, fier şi proteine.
6. Pepene galben - Acesta va elimina toxinele din organism şi în acelaşi timp îl va menţine hidratat. Ceea ce îl face un excelent aliment alcalin este însă un PH în jur de 8,5 plus faptul că are un conţinut de apă foarte mare.
7. Ulei de măsline - Uleiul de măsline regreză cantitatea de zahăr din sânge şi reduce riscul de infarct. Este bogat în vitamina E, acizi graşi monosaturaţi şi antioxidanţi.
8. Banane - Acest fruct reglează nivelul de zahăr din sânge , protejează inima şi îmbunătăţeşte digestia, deci este bun de consumat în curele de slăbire, chiar dacă este fructul care are cele mai multe calorii.
9. In - Seminţele de in păstrază inima sănătoasă, ţin sub control bufeurile de la menopauză şi reduc inflamaţiile. Aşadar, pot fi folosite zilnic prin adăugare la aproape orice fel de mâncare.
10. Conopidă - Dă un imbold inimii să funţioneze corect şi are proprietăţi anti-inflamatorii. O singură porţie furnizează 77% din necesarul zilnic de vitamina C.
11. Avocado - Ajută la absorbţia nutrienţilor din fructe şi legume, controlează nivelul de colesterol şi întăreşte inima.
12. Struguri - Aceştia ajută la reducerea anxietăţii, hipertensiunii şi reducerii riscului de cancer la plămâni, prostată, colon, esofag, pancreas, gură şi endometru, asta datorită antioxidanţilor.
13. Morcovi - Imbunătăţesc procesul gândirii şi vederea, datorită conţinutului mare de beta-caroten, care protejează împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.
14. Broccoli - Datorită conţinutului ridicat de fier această legumă îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Are grijă ca inima să fie sănătoasă, menţine oasele sănătoase şi reduce nivelul de colesterol. Pe lângă toate acestea, brocoli are puterea de a lupta împotriva cancerului, datorită proprietăţilor antioxidante şi este bogat în cupru, fibre, potasiu, vitaminele K, B6, C şi E.
15. Fructele de pădure - Acestea imbunătăţesc aspectul pielii şi încetinesc procesul de îmbătrânire. Ajută în lupta cu diverse boli cronice şi menţin procesele cognitive. Reduc riscul de cancer, îmbunătăţesc digestia şi sunt bogate în fibre şi antioxidanţi.
Top 15 alimente alcaline care previn obezitatea, cancerul şi bolile de inimă
La origine, organismele noastre sunt alcaline şi este de datoria noastră să le menţinem aşa.