5. The Wedding Singer
Adam Sandler, Drew Barrymore
Regia: Frank Coraci (Click, Waterboy)
Pe Adam Sandler or il iubesti, or il urasti. Daca nu te inscrii in in prima categorie, inchiriaza alt film, caci altfel, in Wedding Singer, ti se va dezvalui in toata splendorea lui....cu chica. Actiunea se desfasoara in anii ‚80, perioada in care prostul gust vestimentar (si nu numai) a fost unanim imbratisat ca tendinta. Wedding Singer este insa o comedie savuroasa, fie doar si pentru glumele seci ale lui Sandler, aparitia lui david Bowie, dragalasenia lui Drew barrymore si intreg arsenalul de bluesuri incluse in soundtrack.
Merita sa-l vezi pentru:
- coloana sonora, ticsita de slagare ale anilor 80, pe care probabil ca nu le-ai mai auzit de la banchetele scolare. Cateva dintre ele au devenit intre timp clasice.
- coafurile imposibile, pe care probabil ca constati cu stupoare ca multi romani inca le mai poarta. Calota, permanent marunt si cea mai cea dintre toate, chica. Toate unisex.
- rochiile absolut infioratoare purtate de domnisoarele de onoare. La americani, traditia cere ca acestea sa fie roz, iar pentru cei mai catolici decat papa, identice. N-avem nimic impotriva atat timp cat sunt semnate Valentino. Dar nu e cazul...
Bonus pentru el:
- Va aprecia maniera sincera in care este „pusa in scena” viata unui tip caruia tocmai i s-au dat papucii. Apoi, ar mai fi Adam Sandler, care contrar asteptarilor are destui fani si printre barbati.
- Oricat de superficial ar suna, filmul are exact durata optima: 95 de minute. Suficient cat sa dati gata in doi o galetusa cu popcorn sau o cutie de inghetata, fara sa refill.
4. Mr. & Mrs. Smith
Brad Pitt, Angelina Jolie
Regia: Doug Liman (Jumper, Bourne’s Identity)
Nu exista sex mai bun decat cel de impacare. Acum imaginati-va cum ar fi ca sexul de impacare sa se petreaca intre doi humanoizi alfa precum Angelina Jolie si Brad Pitt. Nedrept. Si mai nedrept, oameni buni, e ca astia doi fac sex (de impacare sau de orice alt fel) si in viata de zi cu zi. Sa speram ca actiunea are loc fara preludii devastatatoare precum cel din Domnul si Doamna Smith. Desi la banii lor....Daca filmul per ansamblu e bunicel, chimia dintre ei e demna de apalauze.
Merita sa-l vezi pentru:
- Tot ce am scris mai sus. Iar tipul care sta alaturi de tine pe canapea, sot sau iubit, sa se considere norocos, Cineva o sa aiba parte de actiune diseara!
- In al doilea rand, ar fi casa din suburbii in care locuiesc cei doi spioni sub acoperire. Decorata exemplar chiar si pentru un platou de filmare, locuinta sotilor Smith ar face-o invidioasa si pe Martha Stewart.
- Brad Pitt. Eternul motiv pentru care vedem filme cu Brad Pitt.
Bonus pentru el:
- Angelina Jolie e formidabila. La fel si tentativa ei in calitate de domna Smith de a juca rolul nevestei gospodine. Sexy, salbatica, sadica.
- Iar penttru cei care mai au ochi si pentru altceva decat Jolie, aducem in discutie intregul arsenal de arme de care dispun in intimitatea propriului camin, domnul si doamna Smith.
3. Hitch
Will Smith, Kevin James
Regie: Andy Tennant (Fool’s Gold, Sweet Home Alabama)
In ziua de azi, exista ajutor specializat pentru orice. Ti s-a stricat masina de spalat vase, chemi mecanic pentru masina de spalat vase, nu pentru cea de rufe. Consultanti financiari, organizatori de nunti, consilieri maritali. O armata de oameni a caror slujba e sa faca din tine om. Ce faci insa cu un tip care e la pamant la capitolul femei? Ii faci rost de un mentor. Mentor care nu-i nimeni altul decat Will Smith.
Merita sa-l vezi pentru:
- Nu stiu cate din voi v-ati dat seama, dar Will Smith e un tip pe cinste. Ok, nu e la fel de chipes ca Denzel, nu la fel de profund ca Freeman, dar macar n-are gura spurcata a lui Samuel L. Jackson. Daca ne aducem aminte de pectoralii pe care ii afisa cu mandrie asta-iarna in I Am Legend, putem spune cu mana pe inima ca Printul din Bel Air s-a dat pe brazda. Asadar, give it up for Will Smith!
- Satisfactia de a vedea desconsiprat intreg arsenalul de de curtare de care dispune un tip dornic de o partida de sex.
Bonus pentru el:
- Eva Mendes, o adevarata bombita latino, cu buze de ngelina si piele de culoarea caramelei.
- Sfaturile pe care i le da Smith lui Kevin James merita ascultate.
- Umorul negri. Pardon, glumele cu negri.
2. Intolerable Cruelty
George Clooney, Catherine Zeta-Jones
Regie: Joel Coen (The Big Lebowski, The Ladykillers, No Country For old Men)
Nu toate comediile romantice sunt obligatoriu siropoase. Unul dintre fratii Coen (Joel) ne-a oferit o noua perspective in 2003, distribuindu-i pe Clooney si pe Zeta-Jones intr-o comedie care ne aminteste mai degraba de Ladykillers decat de Patru Nunti si O Inmormantare. Clooney joaca rolul unui avocet specializat in divorturi, chiar cel mai bun din bransa am putea spune, obsedat de igiena dentara si pasionat de poezie. Catherine Zeta-Jones este o femeie pre cat de frumoasa pe-atat de desteapta, a carui unic scop vanatoarea de multi-milionari predispusi sa calce stramb, pe care mai apoi avae grija sa-I prinda in flagrant si sa-i falimenteze in urma divortului.
Merita sa-l vezi pentru:
- Mai mult ca sigur, pentru George Clooney. Desemnat de doua ori cel mai sexy barbat in viata de catre revista People, eternal burlac de la Hollywood are avantajul de a fi pe gustul oricarei femei. Un Clark Gable al zilelor noastre.
- Replicile taioase, foarte mestesugite, care ne aduc aminte de comediile romantice regizate de Billy wilder (Unora le place jazzul).
- Dezinvoltura cu care personajul lui Catherine Zeta-Jones demonstreaza ca o femeie frumoasa poate fi si desteapta. Si ca, vorba ei, poate manca barbati ca Clooney pe paine, la micul dejun.
Bonus pentru el:
- Zeta-Jones, care e frumoasa de pica in rolul scorpiei care ar da orice sa fie imblanzita.
- Stilul eclectic practicat de Fratii Coen, cu care l-au familiarizat marele Lebowski, Barton Fink, The ladykillers sic el mai recent, No Country For Old Men.
1. Jerry Maguire
Tom Cruise, Renee Zellweger
Regie: Cameron Crowe (Vanilla Sky, Almost Famous)
Inainte sa-si vanda sufletul scientologiei si sa topaie pe canapea la Oprah, Tom Cruise era pustiul care dansa in chiloti si in sosete in sufrageria parintilor in Risky Bussines, tipul carismatic din Top Gun, Days of Thunder si actorul care promitea din Born on 4th of July. Desi a ramas un actor formidabil, credibilitatea lui Cruise s-a stins candva in preajma lui Jerry Maguire, film pentru care a si primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal. Filmul spune povestea unui impresar sportiv care, intr-un moment de ratacire (benefica!) decida sa intoarca spatele industriei avide de bani si sa actioneze in stilul lui propriu.
Merita sa-l vezi pentru:
- Povestea de dragoste inaltatoare a unei femei care desi nu arata spectaculos, reuseste sa-l seduca pe unul dintre cei mai doriti burlaci din lumea afacerilor.
- O Rene Zellweger pre-Oscar si pre-Bridget Jones, mai feminina si mai suava ca niciodata.
- Tom Cruise, pentru nostalgice.
- Baietelul din film (acelasi care a jucat si in Stewart Little), atat de dragalas incat iti vine sa intri dupa el in televizor.
Bonus pentru el:
- Mult sport, fie el si fotbal american. Urale, stadioane, galerii de suporteri si mecanismele si armatele de oameni care cladesc succesul unei echipe.
- Scena de sex cu Kelly Preston. Abureste ecranul!