5. Drawn Together
Parodie dupa reality show-uri precum „Big Brother” sau „The Real World”, Drawn Together ne-a facut cunostinta cu opt personaje distincte si disfunctionale, fiecare reprezentand o anume tipologie... de desen animat. Foxxy Love, negresa despuiata la trup si descuiata la minte, ne aminteste de felul in care erau desenate personajele feminine din desenele Hannah Barbera din anii '70 (Daphne din Scooby Doo, Josie din „Josie and The Pussycats etc). Toot e o reincarnare obeza, cu probleme de igiena – intr-un cuvant grotesca – a dragalasei Betty Boop; Captain Hero e o varianta sovinista si perversa a lui Superman; Ling-Ling e un Pikachu cu porniri violente; Clara e prototipul printesei Disney, diafana si pura ca roua diminetii doar in aparenta; de fapt este rasista, habotnica si materialista. Spanky Ham parodiaza animatiile in flash de pe internet – un purcelus (la propriu!) abject, crud si exhibitionist. Xandir se vrea un personaj din jocurile pe calculator. Misiunea lui: sa-si salveze iubita din ghearele mortii. Desi ceilalti au toate motivele sa creada ca este, de fapt, gay. Iar Wooldoor il parodiaza pe Sponge Bob. Cum toti sunt colegi de apartament, conflictele sunt inevitabile.
4. Family Guy
Debordand de o imaginatie bolnava si foarte "politically incorrect", serialul are ca subiect aventurile din viata de zi cu zi ale familiei Griffin. Peter si Lois au trei copii: Stewie (un bebelus pe cat de sadic pe-atat de genial, al carui scop e sa-si omoare mama si sa apoi sa cucereasca lumea), Chris (care aidoma tatalui sau este obez, are un coeficient de inteligenta scazut si niciun pic de bun simt), si Meg, care incearca cu disperare si fara succes sa fie o adolescenta cool. Singurul cat de cat cu capul pe umeri este Brian, cainele lor vorbitor, vesnic indragostit de stapana sa, Lois, si victima a comportamentelor violente ale micutului Stewie. Cat despre Peter, capul familiei, acesta este mai gras, mai ratat, mai lenes, mai tantalau si infinit mai crud decat Homer Simpson.
Creat de Seth MacFarlane, acelasi care semneaza si Family Guy, American Dad este construit in jurul lui Stan Smith, un agent CIA vesnic in alerta, care ar omori fara regret pe oricine ar pune in pericol siguranta Statelor Unite. Ce nu stie Stan e ca pana sa-i fie nevasta, Francine fusese dependenta de droguri, alcoolica si destul de usuratica, naravuri la care a renuntat de dragul convingerilor lui republicane. Indoctrinarile lui n-au dat roade si in privinta lui Hailey, fiica lui, care insista sa fie democrata pana la moarte. Cel mai simpatic personaj e Roger, un extraterestru cu inclinatii gay, extrem de sarcastic, salvat de Stan de la Aria 51 care in prezent locuieste in mansarda lor, lucru pe care vecinii familiei Smith nu il stiu si nici nu trebuie sa-l afle. Pentru a iesi din casa, Roger recurge la cele mai ingenioase deghizari, intrand de multe ori in pielea unor actori sau personaje celebre de la Hollywood. Ultimul si cel mai mic membru al familiei este Klaus, un caras auriu care vorbeste cu accent nemtesc, indragostit in secret de Francine.
2. South Park
Ajuns la seria cu numarul 12, creatia lui Matt Stone si a lui Trey Parker ii are in prim plan pe patru baietei de clasa a patra – Eric, Kyle, Stan si Kenny – care traiesc in oraselul South Park din Colorado. Toate bune si frumoase, daca cei patru ar fi niste copii obisnuiti, daca parintii lor ar fi niste oameni intregi la minte si daca profesorii lor de la scoala n-ar avea apucaturi. Copiii sunt varful unei intregi piramide de degenerati, o America la scara redusa. Kenny provine dintr-o familie saraca, cu parinti betivi si are prostul obicei de a muri la finalul fiecarui episod (cu mici exceptii). Stan si Kyle, alter-ego-urile lui Stone si respectiv Parker, incearca sa fie normali dar, dat fiind mediul din care provin, nu au prea multe sanse. Eric, cunoscut mai degraba dupa numele de familie – Cartman – defineste perfect termenul de pramatie. Alte personaje: Mr. Hankey, un personaj simpatic care ii tine de urat lui Kyle, care e evreu, in ziua de Craciun, Mr. Garrison, profesorul care ii invata la un moment dat pe copiii din clasa I cum sa ruleze un prezervativ cu gura si chiar si Isus, care are propriul lui talk show.
1.The Simpsons
Creati in urma cu mai bine de 20 de ani de catre Matt Groening, Simpsonii au ajuns la sezonul 19, fiind in prezent cel mai longeviv serial difuzat in primetime si au colectionat nu mai putin de 23 de premii Emmy. Iar personajele - Homer, Marge, Bart, Lisa si Maggie – au ajuns embleme ale culturii pop americane. Spre deosebire de competitie (Family Guy, South Park), The Simpsons nu si-a propus sa scandalizeze, concentrandu-se mai mult pe satira, facand din Homer – un biet inspector la uzina nucleara a oraslui Springfield, lenes, naiv, cam betiv - un personaj cu care empatizeaza toti tatii din lume care s-au simtit macar o data neintelesi, dar si cu copiii lor care, odata ce-au crescut, au invatat sa-i priveasca si altfel.