1. Gheisele - Japonia
Sistemul traditional al gheiselor a fost inlocuit in zilele noastre de un sistem modern si preschimbat. Daca in anii '90 acestea se regaseau in numar mare, existand peste 25.000 de gheise, in 1930 s-a simtit o crestere ajungandu-se pana la 80.000, majoritatea in Tokyo. In prezent au mai ramas numai 10.000 si in Tokyo 100.
Adevaratele gheise sunt insa si mai rare. Gheisele moderne nu mai sunt vandute pentru mancare de la familiile lor si nu mai sunt luate de la o varsta frageda. A fi gheisa astazi este complet voluntar. Tinerele fete trebuie sa se dedice intens artei traditionale japoneze, dansului, ceaiului si multor altor traditii, termenul de gheisa traducandu-se ca persoana a artei.
Gheisele traditionale nu ofereau servicii sexuale, chiar daca cele moderne se zvoneste ca o fac. Osen gheisa sunt de fapt prostituatele, neavand nici pregatirea artistica si nici nivelul de rafinament al unei gheise adevarate.
In timpul uceniciei, o gheisa trecea prin mai multe etape si prin ritualul "mizuage". Acest lucru inseamna taierea simbolica a unei parti a cocului. Mai presupunea si ca virginitatea fetei era licitata si vanduta unui client, dar acum legea japoneza interzice acest lucru. Dupa mizuage, sau uneori dupa varsta de 18 ani, coafura gheisei este schimbata pentru a dovedi tuturor ca fata a devenit acum o femeie matura.
Gheisele mai erau invatate sa doarma cu gatul pe niste mici suporturi "takamakura" in loc de perne, astfel incat sa isi tina coafura in stare perfecta pana a doua zi.
2. "Lotusul auriu de 7 cm" sau legarea picioarelor - China
"Legarea picioarelor" a fost o practica comuna in randul femeilor tinere din China pentru aproximativ 1000 de ani, incepand din secolul 10 si pana la inceputul secolului 20.
In China, picioarele de dimensiuni mici cu o forma anume erau considerate o necesitate. Practica inumana incepea in jurul varstei de 6 ani, dar de multe ori chiar si mai devreme. Picioarele fetelor tinere erau stranse cu bandaje astfel incat sa nu creasa sau sa nu se dezvolte normal, in schimb se contorsionau, scopul fiind sa nu depaseasca dimensiunea maxima de 10-15 cm. Astazi, acestea sunt motivul principal pentru dezabilitatile femeilor batrane din China.
Ca tehnica, in prima faza, fiecare picior era scufundat in mixturi calde de ierburi si sange de animal. Asa se impiedica moartea prematura a tesuturilor. Degetele erau apoi impinse in spate, pe talpa, pe cat posibil, uneori erau si rupte pentru a mentine pozitia. Masajele delicate si materialele moi de matase sau bandaje de bumbac, lungi de 3 metri, ce erau in prealabil imbinate in aceleasi mixturi, erau "alinarile" femeilor in cauza. Bandajele erau stranse progresiv (daca se facea din prima se taia circulatia) si in fiecare zi pantofii erau din ce in ce mai mici. Piciorul trebuia intretinut zilnic cu o deosebita atentie.
Aceasta traditie barbara era cunoscuta si sub denumirea de "lotusul auriu de 7 cm", "fiecare picior mic costand o baie de lacrimi".
3. Eunuc - India
Eunucii cunoscuti si ca cei impotenti sau "hijras", sunt barbati si baieti ce au fost castrati printr-o operatie chirurgicala. In perioada dinastiilor regale indiene aceasta procedura era realizata fara metode sofisticate, fara antibiotice sau anestezie. O parte recurgeau la aceasta mutilare voluntar, iar altii erau fortati.
A fost o traditie bine inradacinata in mentalitatea indiana, timp de generatii. Studiile sustin ca eunucii erau intalniti in numar mare intre 50.000-70.000. Numarul lor este astazi necunoscut, dar datorita modernizarii societatii, cu siguranta s-a resimtit o scadere drastica.
In istorie, eunucii erau angajati si servitori "credinciosi" pentru femeile din harem. Detineau pozitii sociale inalte si erau foarte apreciati pentru taria si puterea lor. Apreciat era si modul in care protejau femeile si cum traiau printre acestea adaptandu-se, fiind mereu demni de incredere. Se imbracau in rochii traditionale indiene pentru femei si foloseau foarte mult fard.
Kama Sutra indiana antica face referinta la aceste persoane ca la un al treilea sex, care poate sa se imbrace atat in haine de femeie cat si in haine barbatesti. Sunt reprezentati de multe ori oferind felatii barbatilor. Termenul din aceasta privinta mai putand fi asimilat cu traducerea de "transexual".
4. Tatuajele Henna
Tatuajul cu henna, care mai poarta denumirea si de mehndi, este o traditie veche in multe culturi antice. Henna este o vopsea naturala provenita din planta lawsonia inermia ce creste in Nordul Africii, India si in alte zone ale Orientului Mijlociu. Frunzele plantei sunt uscate si macinate pana la obtinerea unei pudre de un rosu-maroniu, cu ajutorul careia se coloreaza parul, pielea si unghiile.
Desenele cu henna sunt folosite cel mai adesea la nuntile indiene si musulmane. Femeile isi tatueaza mainile si picioarele, fiind unul dintre primele daruri oferite mirelui de catre mireasa. Adesea sunt reprezentate simboluri ale fertilitatii si dragostei, desene cu pauni si inimi sunt incorporate in tatuaje.
De-a lungul timpului, henna a fost asociata cu ceremonii speciale, o parte din ele pastrandu-se si azi: nunta, a opta luna de sarcina, nasterea, a 40-a zi dupa nastere, sfarsitul Ramadanului sau Bar Mitzvah. Practica aplicarii hennei pe piele a inceput ca raspuns la nevoia de aer conditionat in desert, printre proprietatile acestei plante numarandu-se si racorirea corpului uman.
Henna are si un dublu limbaj: de magie de-a lungul ritualurilor si de seductie, fiind alfabetul prin care femeile exprima cele nerostite. Traditia este asimilata si cu transformarea fetei in femeie.
Legile stravechi ale sexului: Descopera-le si aplica-le!
Iubirea in mitologie: Interpretarea erosului
Femei ce te-ar putea inspira: Zeitele din mitologii
5. Traditii macabre
Traitul alaturi de persoanele decedate
Funeraliile sunt un aspect foarte important pentru grupul etnic Toraja, din Indonezia. Perioada in care o familie strange fondurile necesare organizarii ceremoniei poate fi si de cateva luni. In tot acest timp cadavrul este infasurat in carpe si tinut în casa. Membrii grupului etnic Toraja cred ca sufletul decedatului ramane in preajma lor pana in clipa inmormantarii. Cadavrele sunt inhumate intr-o pestera, iar la intrarea acesteia este plasata o efigie a decedatului.
Mutilarea genitala feminina
Consta in indepartarea partiala sau totala a organelor genitale externe. Scopul acestei practici este de a controla sau reduce sexualitatea femeilor, de a creste fertilitatea si durata de viata a copiilor. Alte motive pentru aceasta practica sunt initierea si integrarea sociala a tinerelor fete sau credinta potrivit careia organele genitale ale femeii sunt impure si de neprivit. Varsta fetelor care sunt supuse acestei practici este de 4 pana la 14 ani. Trei milioane de fete sunt supuse anual acestei practici. Traditia este practicata in Africa, vestul Asiei, India, Indonezia, Malaiezia.
6. Traditii ciudate legate de sex
In Liban, barbatilor le este permis sa aiba relatii sexuale cu animale, insa doar cu femele. Cei care incalca aceasta dispozitie sunt condamnati la moarte. In Bahrein, barbatii care sunt medici ginecologi, pot examina organele genitale ale femeilor insa nu le pot privi direct. Ei pot examina vizual doar reflexia organelor genitale intr-o oglinda.
Guam dispune un barbat care are ca singura indatorire de serviciu, dezvirginarea femeilor. O femeie nu se poate casatori daca este virgina. Iar in Hong Kong, sotia isi poate ucide sotul cu mainile goale daca l-a prins ca o insala. In privinta uciderii amantei nu exista restrictii.
Cele mai ciudate legi... sexuale! Afla care sunt!