1. Relația s-a încheiat, dar ești încă îndrăgostită
Orice interacțiune cu fostul iubit, reală sau mentală (adică doar în capul tău), este o continuare a relației. Ea se va încheia numai atunci când nu va mai exista nevoia internă de comunicare.
Încheierea unei relații – înseamnă să nu simți o explozie emoțională la menționarea fostului iubit, potrivit relatii.net.
2. Te temi prea mult că vei fi rănită
Adesea, după o despărțire dificilă, ne este frică să ne îndrăgostim din nou. Munca, părinții, copiii, petrecerile interminabile și chiar întâlnirile în fiecare seară – sunt o evadare de propria frică. Suntem dispuși să facem orice pentru a preveni posibilitatea de a ne îndrăgosti din nou, deoarece poate fi periculos.
În astfel de cazuri, se declanșează mecanismele de protecție ale psihicului, concepute pentru a ne proteja împotriva durerii noi. Nu oferim șansa sentimentelor să se dezvolte și să se transforme în ceva mai mult, iar scuza frecventă este: „Nu-mi place de el și nu voi merge la o a altă întâlnire cu el.”
3. ”A existat oare dragoste?”
E existat îndrăgostire, afecțiune, căldură ─ orice, numai nu iubire. Poate că în relațiile anterioare era mai important să te simți protejată, decât îndrăgostită – relațiile construite pe o cooperare reciproc avantajoasă au și ele dreptul de a exista. Adesea femeii îi este teamă să nu fie dezamăgită, înșelată sau abandonată din nou.
Pentru a se proteja, psihicul include protecția ─ ”alege-l pe cel în care va fi greu să te îndrăgostești.” Dacă ești în căutarea unui anumit tip de bărbat, de exemplu, un tată grijuliu, și nu în căutarea sentimentelor adevărate, atunci ar trebui să te gândești la ce scenariu joci iar și iar?