Iti vorbesti seful de rau
Sub nicio forma nu ar trebui sa il vorbesti de rau pe seful, indiferent daca te afli in compania colegilor sau a altcuiva. Poate parea absurd, da poate unul dintre copii asista la discutiile dintre tine si partener si ajunge la scoala unde povesteste colegilor despre cele auzite acasa.
Nu poti sa stii pana unde poate ajunge un zvon de indata ce a fost lansat. Povestile suculente au tendinta de a circula repede si nu te mira daca in cateva zile seful te cheama la o discutie.
Lasi dovezi scrise
Orice e-mail, postare pe Facebook sau mesaj pe Messenger trece prin serverul companiei, asa ca poate, eventual, sa fie adus la cunostinta sefului.
Chiar daca alegi sa stergi dovada de pe calculalatorul tau, va exista intotdeauna o copie, asa ca alege sa nu te ocupi de chestiuni personale si sa eviti mesajele in care te plangi de colegi, sef sau conditiile de la locul de munca.
Relatii amoroase cu angajatii competitiei
Daca ai o relatie cu un angajat de la o companie concurenta, s-ar putea ca seful sa se teama ca incalci clauza de confidentialitate, intrucat in cuplu sunt inevitabile discutiile despre locul de munca.
Lipsa de organizare
Daca seful si colegii ajung sa nu mai aiba incredere in tine pentru ca una spui si alta faci, fiindca suferi de lipsa cronica de organizare, sansele sa fii concediata cresc considerabil.
Minciuna distruge credibilitatea
Daca esti prinsa cu minciuna, chiar daca nu poate fi dovedita, credibilitatea ta scade considerabil si sansele sa o recapeti sunt mici. Chiar daca te comporti exemplar pe viitor, vei fi intotdeauna cea in care nu poti avea 100% incredere.
Iti prelungesti nepermis de mult pauza de masa
Daca angajatorul a decis ca ai voie o ora pauza de masa, iar tu te duci sa faci cumparaturi sau sa te ocupi de alte lucruri personale si te intorci peste 2 ore, nu te mira daca te pune pe lista concedierilor.
De ce? Da, e drept, iti faci munca asa cum trebuie, dar prelungind pauza de masa practic furi de la angajator, fiindca el te plateste pentru 8 ore, iar tu ii oferi doar 7, ceea ce inseamna ca il tragi pe sfoara.
Iti cauti un alt loc de munca pe retelele de socializare
Este de preferat sa iti gasesti un nou loc de munca atunci cand ai deja unul, pentru a nu ramane pe bara prea mult timp. Cu toate acestea, ar fi de preferat sa o faci in mod discret si sa nu postezi pe retelele de socializare ca te-ai saturat de postul actual si ca iti cauti cu disperare altceva.
Asadar, nu lua de buna expresia "a da sfara in tara" cand incepi cautarile. Atentie si la contul de LinkedIn! Orice actualizare poate da de banuit si s-ar putea sa ramai fara job mai devreme decat ti-ai fi dorit.