Greutatea
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, suntem mai plinute decat credem, femeile fiind vinovate cel mai des de estimarea gresita a propriei greutati. Asadar, inceteaza sa te mai minti si sa crezi ca nu te-ai indepartat prea mult de greutatea ideala, fiindca iti va fi cu atat mai greu sa revii la o forma satisfacatoare atunci cand vei constata, intr-un final, cum stau de fapt lucrurile.
Forma corpului
Nici in ceea ce priveste forma siluetei nu ne prea pricepem sa ne evaluam corect. Astfel, 27% dintre femei cred ca au o silueta tip clepsidra, in timp ce 21% se vedeau ca detinand o forma tip mar. In realitate, insa, mai mult de 50% dintre cele 3000 de femei chestionate in cadrul Vitality Show aveau o forma de mar, iar silueta tip clepsidra a fost cu mult mai rar intalnita decat reiesea din estimarile femeilor. Expertii considera ca doar 8% dintre femei detin forma ideala de clepsidra.
Cititul
O cercetare realizata de Virginia Tech arata ca genul “chick lit” poate avea un impact negativ asupra sanatatii. Protagonistele unor astfel de carti influenteaza greutatea si implicit sanatatea cititoarelor. Astfel, cand citesc despre un personaj slab, femeile tind sa devina deprimate si se simt mai putin atragatoare, in timp ce atunci cand intalnesc un personaj cu probleme de greutate au tendinta de a fi mai ingrijorate in ceea ce priveste propriul aspect fizic.
Increderea in sine
Cercetatorii arata ca femeile se subestimeaza atat din punct de vedere fizic, cat si intelectual, comparativ cu barbatii, care isi supraestimeaza constant abilitatile si aspectul fizic. Ia masuri si evalueaza-te la adevarata valoare, fiindca astfel aveti doar de pierdut!
Exercitiile fizice
Desi e bine sa faci miscare, cercetatorii arata ca femeile nu reusesc sa capete forta in urma antrenamentelor. Desi studiile arata ca femeile sunt mai slabe decat oricand si nu in ceea ce priveste greutatea, ci forta, faptul ca muschii bine definiti nu ar fi feminini le determina sa se concentreze mai mult asupra slabitului si mai putin asupra exercitiilor care le dezvolta musculatura. O masa musculara slaba duce, insa, la un risc crescut de osteoporoza, dureri de spate si ale articulatiilor.