Evita Peron - sotia sefului de stat a Argentinei, Juan Peron (1946-1952)
De tanara, prima doamna s-a mutat in capitala, Buenos Aires, pentru a deveni actrita, dar dupa ce s-a casatorit cu Juan Peron si a devenit prima doamna a Argentinei, a luptat pentru interesele poporului. A fost aleasa pentru a conduce Ministerul Muncii si Sanatatii. De asemenea, a fost un filantrop si a patronat Fundatia caritabila Eva Peron, pe care a creat-o, a militat pentru dreptul de vot al femeilor si a infiintat si condus primul partid politic feminist, numit Partidul Peronist Feminist.
Grace Kelly - consoarta Printului de Monaco, Rainier III (1956-1982)
Actrita a fost cucerita intr-un timp foarte scurt de print, care a "furat-o" de pe taramul magic si glaumoros hollywoodian si a dus-o pe taramul luxos al mici sale tari, Monaco, unde a transformat-o in printesa. Dar i-a fost interzisa interpretarea rolurilor in orice posibil film in care ar fi fost invitata sa joace, inclusiv in Marine, regizat de marele Hitchcock. Dar Grace a interpretat foarte bine rolul de printesa, si-a ocupat timpul cu actiuni caritabile si cu infiintarea si patronarea organizatiei AMADE, recunoscute ulterior de ONU, a Fundatiei caritabile Printesa Grace si a militat, alaturi de La Leche League, in favoarea alaptarii.
Jacqueline Kennedy - sotia presedintelui american John F. Kennedy (1961-1963)
A devenit prima cea mai tanara prima doamna a Americii, la varsta de doar 33 de ani. A avut un stil aparte, dupa care multe femei din intreaga lume s-au lasat influentate. Jackie O purta jenas-ii inainte ca acestia sa fie la moda, ii placeau accesoriile mari si purta frecvent jachetele Chanel, in special jacheta scurta roz, devenind, astfel, un fashion icon pentru femeile de peste tot. A fost recunoscuta pentru actiunile sale de a conserva obiecte arhitecturale cu vechime si actiunile ei caritabile in favoarea artei.
Printesa Diana - sotia Printului Charles de Wales (1981-1996)
Renumita Lady D. a intrat in istorie pentru bunatatea si multiplele acte de caritate si a implicarii ei in viata cotidiana. A inceput sa viziteze orfelinate, spitale, scoli, gradinite, case de batrani, s-a mulat mai bine decat orice s-ar fi asteptat pentru o tanara printesa de doar 20 de ani, care nici nu absolvise liceul. Si-a intreptat interesele spre boli grave, precum sida, lepra sau cancer, ceea ce depasea traditionala sfera de interes a curtii regale. A patronat organizatia Great Ormond Street Hospital si a ajutat la dezvoltarea Campaniei Internationale pentru Interzicerea Minelor Terestre, care, la un an dupa moartea ei a primit premiul Nobel pentru Pace.
Regina Rania al Abdullah - sotia Regelui Abdullah II al Iordaniei (1999-prezent)
Frumoasa regina a intrat in topul celor mai puternice femei din lume din acest an, clasandu-se pe locul 53, realizat de Forbes. In propria tara, atentia reginei se indreapta spre imbunatatirea calitatii educatiei a copiilor iordanieni. In misiunile pe care le duce in strainatate, isi concentreaza energia spre consolidarea relatiilor internationale si spre indeplinirea angajamentelor facute de liderii mondiali spre al doilea Obiectiv de Dezvoltare al Mileniului, educatia primara. Regina a creat mai multe organizatii si fundatii de caritate pentru dezvoltarea calibrului si valorii educatiei.
Asma al-Assad - sotia presedintelui Bashar al-Assad a Siriei (2000-prezent)
Cu radacini siriene, impreuna cu parintii ei, au emigrat in Anglia, dar, dupa multi ani, s-a intors in Siria si s-a casatorit cu actualul presedinte, avand in spate o educatie in finante si contabilitate. Este cunoscuta pentru sfidarea traditiei si pentru infatisarea ei cosmopolita. A calatorit pe ascuns prin Siria, cu intentia de a culege informatii despre stilul de viata a concetatenilor si despre provocarile pe care acestia le infrunta zilnic. In 2008 a fost selectata drept cea mai stilata femeie din regimul politic international de catre varianta franceza a reviste de moda ELLE.
Mehriban Aliyeva - sotia presedintelui Ilham Aliyev a Azerbaijanului (2003-prezent)
Este o prima doamna influenta, hotarata si puternica. Sotia presedintelui este conducatoarea fundatiei Heydar Aliyev din Azerbaijan, care sprijina numeroase proiecte caritabile ce ajuta la imbunatatirea standardului de educatie si conservarea mostenirii neamului si promovarea ideologiei politice promulgata de fostului socru, tatal actualului presedinte. De asemenea, prin intermediul organizatiei, prima doamna colecteaza fonduri pentru a ajuta la renovarea muzeelor internationale de renume, precum Louvre, Versailles sau Catedrala din Strasbourg. In 2004 a devenit ambasador UNESCO.
Carla Bruni-Sarkozy - consoarta sefului de stat francez, Nicolas Sarkozy (2008-prezent)
O prima doamna in stil rock'n'roll. Carla Bruni este un fost top model international, de origine italiana, care a trait in stilul proverbial rock'n'roll, iar, de curand, aceasta se autoproclama cantareata si compozitor. In 2009, fostul top model a cantat la aniversarea de 91 de ani a lui Nelson Mandela. Dar, Carla Bruni s-a implicat cu multi ani inainte de a deveni o prima doamna in actiuni de caritate, astfel fiind aleasa ambasadoare mondiala pentru protectia mamelor si a copiilor cu H.I.V.. La scurt timp dupa alocarea acestui titlu de mare onoare, ea a lansat Fundatia Carla Bruni-Sarkozy in favoarea accesului la cunoastere si la educatie.
Catherine Middleton - sotia Printului William, Duce de Cambridge (2011-prezent)
Tanara printesa este adesea inclusa in listele celor mai bine imbracate vedete, este recunoscuta pentru stilul elegant si foarte cochet pe care il are, ajungand, in repetate randuri, in varful topurilot realizate de unele dintre cele mai cunoscute reviste internationale pentru stilul abordat. Desi este de foarte putin timp in sfera regala, ducesa nu s-a dat in laturi de la a indeplini anumite obligatii impreuna cu sotul sau, printul, mai ales ca dorinta ei de copil a fost sa devina printesa. Acum ca dorinta ei s-a implinit, ducesa trebuie sa isi implineasca si datoriile fata de Casa Regala si fata de stat.
Charlene Wittstock - consoarta Printului de Monaco, Albert II (2011-prezent)
La mai bine de jumatate de secol dupa ce s-a compus familia printului Albert II, apare in viata acestuia, o atleta olimpica din Africa de Sud cu frumusete de artista. Aceasta l-a intalnit prima data pe print la un concurs de inot ce a avut loc in Monaco in 2006, iar de atunci au luat parte la mai multe evenimente publice impreuna. Charlene a fost numita ambasador a sportului care a facut-o invingatoare la numeroase competitii, de catre Olimpiadele Speciale, pentru promovarea respectului si includerea persoanelor cu dizabilitati in aceste programe.