Pro Tv a adus in Romania un format international de succes in ceea ce priveste revolutionarea artei gatitului. Pasionati de aceasta arta, concurentii vor avea la dispozitie scena pentru a arata lumii intregi ca bucuria de a gati din inima poate deveni spectacol, dar si drumul catre schimbarea vietii, spre implinirea unui vis.
Pentru ca Sorin Bontea, Catalin Scarlatescu si Florin Dumitrescu, cei trei jurati ai competitiei, sa trimita concurentul norocos in finala, trebuie sa fie impresionati, iar asta nu va fi usor, avand in vedere ca ei au vazut tot ce se putea vedea intr-o bucatarie si au gustat toate combinatiile posibile, ba chiar le-au si gatit.
Si atunci ce e de facut? Top retete "MasterChef"!
Si daca vorbim de retete spectaculoase, putem incepe chiar cu ceva dulce, o reteta pe care a inventat-o chiar unul dintre jurati, Florin Dumitrescu, pentru iubita sa pentru a o impresiona - Pomme du Sima (Marul lui Sima), desert care a lasat-o fara cuvinte - este un mar in foietaj, cu scortisoara, caramel si frisca cu piper, relateaza juratul.
Reteta - "muschi de vita Chateaubriand cu orez salbatic" - reteta preparata de concurentul Mihai Stanescu.
Reteta - "piersica umpluta cu crema de unt si lamaie, unsa cu sfecla rosie si galbenus de oua" - reteta preparata de concurenta Diana Cazacu.
Ingrediente:
250 gr margarina, 1 sfecla rosie (pentru ornat), 10 frunze mandarine (pentru ornat), 1 lamaie, 5 oua (plus inca 2 pentru ornat), 150 ml lapte 3,5% grasime, 1 lingura gris, 60 gr zahar (plus inca 2-300 gr pentru ornarea piersicilor), 420 gr faina , 80 gr unt 80% grasime, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, sare.
Mod de preparare:
Topeste margarina. Adauga ou batut, zahar vanilat, un praf de sare. Adauga apoi si faina cu praful de copt. Unge forma cu putin ulei (forma este o tigaie speciala ca la nuci si ciuperci). Pe o singura parte, intinde aluatul cu o lingura (ai grija sa nu pui prea mult). Inchide tigaia cu cealalta parte si pune la copt pe aragaz, la foc mediu (atentie: tigaia trebuie sa fie incalzita in prealabil). Pune la fiert laptele cu zahar. Adauga, pe rand, faina, grisul si oul batut. Toarna sucul de lamaie, bate totul bine, adauga untul si pune la rece.
Umplere si ornare:
Umple piersicile cu crema rece, unge-le intai cu suc de sfecla rosie si apoi cu galbenusul de la doua oua. Da piersicile prin zahar si orneaza-le cu frunze de mandarin.
Reteta "para insiropata in vin rosu, cu chutney de ananas si mere glasate in caramel de caise" - reteta preparata de concurenta Simona Paslaru.
Reteta - "Mousse de ciocolata cu sos de zmeura si sos de ciocolata cu chili" - reteta preparata de concurenta Izaura Nitoi
Ingrediente:
60 g ciocolata cu continut 85% cacao, 100 g unt nesarat cu continut min 82% grasime, 250 ml smantana dulce continut 35% grasime, 3 oua ecologice de marime medie ( la temp camerei), 1 baton de vanilie Bourbon, 150 g zahar tos ( granulatie mica), 100 g zmeura proaspata, 50 g afine proaspete, 3 capsuni proaspete de marime mica, Menta proaspata, 120 g faina de patiserie, 1 lamaie, 1 folie gelatina sau un plic de geletina, 50 ml de apa, 20 g zahar pudra simplu (nearomat), ¼ lingurita ardei iute pudra, 1 chilly mic deshidratat, 1 lingurita Cacao pudra cu continut mare de cacao, sare, gheata.
Si una din cele mai spectaculoase retete, o mancare servita cu o atentie la detalii extraordinara in fata careia membrii juriului au ramas impresionati de preparatul pregatit de concurent.
Reteta - "frigarui de creveti caramelizati, trasi in foita de aur cu risotto in trei culori" - reteta preparata de concurentul Bogdan Alexandrescu
Ingrediente:
300 gr.orez special pentru risotto, 100 ml.ulei de masline, extravirgin, 1 ceapa alba mare, 100 gr.frunze chives, 100 gr.physalis,125 gr.coacaze rosii, 4 catei de usturoi, 1 lingurita de chilly pudra, 1 lingurita praf de curry, 5ml cerneala de sepie, 1 pahar martini bianco, 500 ml, supa clara de peste, 100.ml.sos de rodii concentrat, 100 ml.sos de soia concentrat, 20 ml.otet balsamic concentrat, 1 crenguta rozmarin fresh, 150 gr.unt, 300 gr.creveti proaspeti black tiger, 150 gr.parmesan ras, sare, piper, 2 pere, 2 limes, 1 rodie mare.
Care este reteta care te-a impresionat pe tine cel mai tare?
Surse foto: uups.ro, facebook.com/FanClubSimonaPaslaru, ana-catering.ro, protv.ro