Daca in cazul unei depresii severe, tratamentul se administreaza numai sub supraveghere medicala stricta, depresiile usoare se pot trata si acasa, mentioneaza adevarul.ro.
Potrivit Asociatia Psihiatrilor din SUA, aceste simptome trebuie sa se manifeste cel putin doua saptamani consecutiv, pentru a pune diagnosticul de depresie usoara.
1. Sunatoarea, „medicament“ natural
Denumita popular iarba Sf. Ioan, sunatoarea este unul dintre antidepresivele naturale cele mai eficiente. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta si din 250 ml apa fierbinte. Dupa zece minute, amestecul se strecoara si se bea indulcit cu o lingurita de miere. Se beau doua cani de ceai pe zi, in cure de doua-trei luni.
2. Menta si rozmarinul combat oboseala
Starile de oboseala accentuata frecvent asociate cu depresia pot fi combatute cu ajutorul mentei si rozmarinului. Ceaiul de menta se prepara din doua lingurite de planta si dintr-o cana de apa clocotita. Se beau trei cani de ceai pe zi.
In ceea ce priveste rozmarinul, el este mai eficient sub forma de tinctura. Se iau cate cinci picaturi de tinctura de doua-trei ori pe zi. Persoanele care prefera ceaiul, pot obtine infuzia din doua pliculete de pulbere de rozmarin si dintr-o cana de apa clocotita, care se lasa 15 minute la infuzat.
3. Ginkgo biloba, tonic pentru creier
Ginkgo biloba este un excelent stimulent cerebral, imbunatatind in scurt timp microcirculatia sangvina de la nivelul creierului. Infuzia se prepara din 250 ml de apa si dintr-o lingurita de planta maruntita. Se beau doua-trei cani de ceai pe zi. In cazul in care se administreaza sub forma de suplimente alimentare, se recomanda cate un comprimat pe zi.
1 din 3 femei iau antidepresive
Pestele - aliment cheie pentru o viata sanatoasa
Afrodisiace naturale - Condimenteaza-ti viata sexuala
A calatorit pana la capatul lumii pentru a combate depresia
Sursa foto: healthylife-articles.blogspot.com