Tort cu ciocolata si frisca
Pentru blat:
6 oua,
250g zahar,
100ml ulei,
250g faina,
1 praf de copt,
1 esenta de rom
Pentru glazura:
6 cuburi ciocolata de menaj,
70g unt,
4 linguri de lapte,
1 tub de frisca
Pentru crema:
un borcan de crema de cicolata din comert
Blatul: galbenusurile cu 1/2 din zahar + 5 linguri de apa se bat.Se adauga treptat uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si esenta de rom, rezulta crema densa in care se vor amesteca cu mana foarte usor albusurile batute spuma cu 1/2 zahar. Se tapeteaza forma de tort se toarna compozitia si se introduce la cuptor, foc moderat, 45 minute.
Glazura: Se pune la topit ciocolata (se topeste in baie de abur) si se adauga apoi laptele si untul.
Dupa ce blatul s-a racit se taie in doua se insiropeaza cu cafea si se pune crema din cutia de fineti.
Deasupra se toarna glazura si se orneaza cu frisca
Practic, rapid si gustos!