Tort cu visine
100 g pudra de cacao
1½ lingurita drojdie
1 lingurita sare
125 g unt
300 g zahar
2 oua
1½ lingurita esenta de vanilie
350 ml lapte
120 ml lichior de cirese
125 g unt
400 g zahar pudra
1 lingurita cafea concentrata
400 g visine din compot
500 ml frisca lichida
1 lingura lichior de cirese
Se amesteca, intr-un castron mare, faina, pudra de cacao, drojdia si 1 lingurita de sare. Separat, se prepara o crema, frecand zaharul cu jumatate din cantitatea de unt pana cand se albesc. Se adauga ouale si esenta de vanilie, apoi se toarna peste ingredientele din castron alternand cu laptele degresat. Dupa ce se amesteca bine, se toarna compozitia in doua forme, tapetate cu hartie speciala si se coc, circa 35-40 de minute, in cuptorul preincalzit. Se lasa sa se raceasca complet, se scot blaturile din forme si se taie fiecare in doua, pe orizontala. Se imbiba blaturile cu jumatate din cantitatea de lichior. Intr-un castron se bate untul ramas cu zaharul pudra pana cand amestecul se albeste. Se adauga treptat cafeaua concentrata, batand in continuare. Se intinde o treime din aceasta crema peste un blat, se adauga o treime din visine, se acopera cu alt blat si se continua cu restul ingredientelor pana la ultimul blat. Separat, se bate frisca, se aromatizeaza cu esenta de vanilie si lichiorul ramas. Se unge prajitura deasupra cu aceasta crema.
Articolul anterior Briose usor de facut Articolul următor Prajitura cu mere