Tort de ciocolata cu alune
Ingrediente pentru blat
150 g unt
150 g zahar brun
4 oua
100 g faina
1 lingurita drojdie uscata
100 g alune prajite
200 g ciocolata menaj
1 praf de sare
Pentru umplutura:
10 cl frisca proaspat batuta
Pentru glazura:
150 g ciocolata menaj
cateva picaturi de esenta de vanilie
3 linguri frisca lichida
Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, unu cate unu, faina proaspat cernuta cu drojdia, apoi se incorporeaza alunele si ciocolata, taiate marunt, pastrand cateva alune pentru decorare. La sfarsit, se incorporeaza delicat albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina si se coace, aproximativ 50 de minute, in cuptorul preincalzit. Intre timp, se bate frisca si se prepara glazura. Se topeste ciocolata in bain-marie, se adauga esenta de vanilie si frisca lichida, se amesteca. Cand blatul este copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua, pe orizontala. Cu ajutorul unei spatule, se intinde frisca pe un blat, se acopera cu cel de al doilea blat si se unge deasupra cu glazura de ciocolata. Se decoreaza cu alunele intregi pastrate.
Articolul anterior Strudel cu mere si dulceata de caise Articolul următor Prajitura cu fructe confiate