Tort de ciocolata
150 g ciocolata
90 g unt topit
100 g zahar
5 oua
100 g faina
100 g dulceata de caise
Pentru glazura
15 g unt moale
125 g ciocolata
6 linguri cafea concentrata
300 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
Se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul cu zaharul pana se obtine un amestec cremos. Se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, apoi ciocolata racita si faina, putin cite putin. Separat, se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza delicat in amestec. Se toarna compozitia intr-o forma neunsa si se coace timp de 1 h, la temperatura potrivita. Se scoate din forma dupa ce se raceste, se taie in doua, pe orizontala si se unge fiecare parte cu dulceata. Se pun cele doua bucati una deasupra celeilalte. Pentru glazura, se topeste untul si ciocolata in bain-marie, se adauga cafeaua rece si esenta de vanilie. Se amesteca bine, apoi se unge prajitura pe deasupra cu aceasta glazura. Se pune 2 h la frigider si se scoate cu 30 de minute inainte de degustare.
Articolul anterior Prajitura cu ciocolata Articolul următor Prajitura picanta cu fructe uscate