Tort de morcovi (Elvetia)
5 galbenusuri
250 g zahar
250 g morcovi rasi
250 g migdale macinate
1 lamaie
80 g faina
1praf de copt
5 albusuri (batute)
1 praf de sare
Se bat spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia (zeama si coaja rasa) si se amesteca bine. Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, iar la sfarsit, se incorporeaza delicat albusurile, batute spuma tare cu praful de sare. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda, unsa cu unt (ulei) si tapetata cu faina. Se coace circa 5o de minute, la temperatura potrivita. Se poate orna cu glazura de lamaie (preparata din 250 g zahar vanilinat, 2-3 linguri zeama de lamaie), sau cu glazura de cirese (preparata din 250 g zahar vanilinat, 1 lingura apa, 1-2 linguri cirese).
Articolul anterior Ton in sos de iaurt picant (Filipine) Articolul următor Orez gratinat (China)