Tort trufa
2 pachete unt
50 g pudra de cacao
1 paharel coniac
300 g zahar
24 biscuiti simpli
fructe zaharisite (stafide, visine, piersici)
Pentru nuci pralinate
1 pahar nuci
4-5 linguri zahar
Intr-o cratita, se pun la caramelizat 4-5 linguri de zahar si o lingura de apa. Cand zaharul capata culoarea aurie, se adauga miezul de nuca rupt bucatete, se amesteca pentru ca toate nucile sa se acopere cu caramel, apoi se rastoarna totul pe o coala de hartie unsa cu unt. Dupa ce se racesc, se trec prin masina de tocat nuci impreuna cu biscuitii. Se freaca untul cu zaharul, se adauga pudra de cacao cernuta, se inglobeaza biscuitii, nucile caramelizate si coniacul turnat treptat. Se adauga fructele zaharisite taiate bucatele. Se tapeteaza o forma rotunda de tort cu folie de plastic umezita cu apa, se toarna compozitia de tort, se preseaza bine ca sa nu ramana goluri de aer si se pune la frigider pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu nuci pralinate si fructe glasate.
E bine sa stii
Tortul se poate servi si cu frisca sau inghetata de fructe.