Stilul american
Torturile sub forma de inghetata sunt de domeniul trecutului. In prezent, multe cupluri opteaza pentru modelul american, care imita tesaturile rochiei nuptiale. Vedem, de asemenea, stiluri inspirate din cele asiatice: torturi infatisand etaje formate din modele alb pe alb cu accente roz. Sunt fenomenale inca subestimatele stiluri capricioase, precum torturile acoperite cu inghetata de culoare rosie sau palidele torturi pe fond albastru, care contin flori de ciocolata in abundenta.
Forma: merge orice
Desi etajele rotunde sunt inca preferatele cuplurilor de astazi, confectiile in forma de patrat, octogon sau hexagon castiga popularitate mai ales in randul nuntilor putin mai nonconformiste. Formele iesite din comun ii dau tortului un aspect sofisticat care iese in evidenta. Pentru o atractie deosebita, se pun laolalta torturi de forme diferite, precum etaje rotunde peste etaje patrate.
Structura: piramida
Etajele postate pe coloane in stil roman nu prea mai prezinta interes, majoritatea cuplurilor optand pentru fragmente asezate direct unul peste altul. Daca tortul e prea greu, designerii se folosesc de structuri sustinatoare, care de obicei sunt ascunse in spatele florilor proaspete. Fructele indulcite, minuscule si proaspete precum si fasiile subtiri de flori care apar printre etaje, creeaza un aspect luxuriant si voluptuos.
Culoare: nuante deschise
Desi compozitia alba poate fi primul lucru care iti trece prin minte cand auzi cuvintele "tort de nunta", confectiile de astazi iau o turnura in materie de culori. Vedem nuante de rosu pal, albastru-deschis, maroniu, roz, sau violet imbinate cu nuante de maro inchis sau cafeniu-deschis; in general culori care reflecta mai degraba rochiile domnisoarelor de onoare decat pe cea a miresei. Multi designeri utilizeaza doua tonuri diferite din aceeasi culoare: vedem etaje albe ornamentate cu texturi colorate in alte nuante de alb.
Decoratiile: ornamente proaspete, atragatoare, amuzante si funky
Florile proaspete continua sa fie un ornament preferat pentru torturile de nunta, desi florile formate din pasta zaharoasa au si ele popularitatea lor. Fara sa fim prea exigenti, florile simple le inlocuiesc pe cele mai sinuoase. In prezent, cele mai la moda flori sunt reprezentate tot de trandafiri, dar apar orhideele, liliacul, lalelele si gardenia. Margaretele devin si ele populare, datorita aspectului lor imbucurator si deschis. Decoratiile constituite din modelele elvetiene, petalele simple sau imprimeurile sunt toate in egala masura preferate, personalizarea reprezentand un factor popular in randul nuntilor
Aroma: gustul conteaza
Aspectul nu reprezinta totul. Daca tortul nu are un gust extraordinar, nu ar trebui sa fie servit. In lumea aromelor, vedem torturi acoperite cu ciocolata din belsug, reprezentand un rol principal. De-asemenea, torturile cu aroma de chantilly sunt la mare cautare, datorita gustului delicat pe care il au. Intalnim si alte arome de fructe precum: ananas, fructe exotice, visine, mango sau portocale.
Acestea fiind tendintele, nu stiu ce rabdare mai aveti voi sa gustati dintr-un tort ca eu ma duc chiar acum sa-mi planific tortul de nunta si deabia astept sa testez aromele.