Richard

Richard Norton, actor din seria „Mad Max” şi coordonator...

Citeste mai mult»
Fraţii Tate

Fraţii Tate urmează să-şi ridice în această săptămână...

Citeste mai mult»
Helen Mirren

Helen Mirren nu vrea să vadă o femeie James Bond:...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»
irinel

După o viață de lux, Irinel Columbeanu trăiește din 300...

Citeste mai mult»
cafea

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei și...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren

Miliardarul Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, se...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu apare luni în fața instaneței la...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney renunţă la filmele romantice

Citeste mai mult»
tiger

Tiger Woods anunţă că are o relaţie cu Vanessa, fosta...

Citeste mai mult»
Bella Ramsey

O actriță din „The Last of Us” a aflat în timpul...

Citeste mai mult»
cha

Prezentat ca ucigaș de copii, un norvegian a depus...

Citeste mai mult»
ado

"Adolescence", serialul britanic care le dă coşmaruri...

Citeste mai mult»
sampanie

Ce înseamnă o șampanie de calitate? Iată 4 sfaturi despre...

Citeste mai mult»
raivcu

Alimentele la care a renunțat Andreea Raicu după 15 ani:...

Citeste mai mult»
gheb

Ce pedeapsă a primit Gheboasă după ce a fost prins cu 1,5...

Citeste mai mult»
stormzy

Rapperul Stormzy va primi o diplomă onorifică de doctor...

Citeste mai mult»
Olivia Steer

Olivia Steer a pierdut procesul cu europarlamentarul care...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Dan Bordeianu a divorțat. A rupt tăcerea abia acum: „Sunt...

Citeste mai mult»
ai

Peste 400 de personalități de la Hollywood i-au cerut lui...

Citeste mai mult»
farduri

Ce culori pentru farduri sa alegi in primavara 2025?

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Noi dovezi despre moartea lui Gene Hackman şi a soţiei sale

Citeste mai mult»
Liam Payne

Fanii cântărețului Liam Payne îi dedică o bancă...

Citeste mai mult»
Kim Soo-hyun

Mai multe branduri au renunțat la contractele cu actorul...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Copiii lui Gene Hackman nu au fost incluşi în testamentul...

Citeste mai mult»
Émilie Dequenne

Actriţa belgiană Émilie Dequenne a murit la vârsta de 43...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Comediantul Conan O'Brien va prezenta şi gala Oscar din 2026

Citeste mai mult»
Sean 'Diddy' Combs

Sean 'Diddy' Combs va trebui să răspundă la noi acuzații

Citeste mai mult»
Nikki Glaser

Nikki Glaser va fi din nou gazda galei de decernare a...

Citeste mai mult»
intrerupator

Ce tipuri de întrerupătoare sunt potrivite pentru...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla i-a scris o scrisoare lui Gisele Pelicot

Citeste mai mult»
obama

Soţii Obama sunt în discuţii pentru a co-produce un film...

Citeste mai mult»
Donatella Versace

Donatella Versace renunţă la funcţia de director creativ...

Citeste mai mult»
Cristina Bâtlan

Cristina Bâtlan a avut un an de coşmar. Fiul său a trecut...

Citeste mai mult»

TOT ce ştiai despre uleiul de măsline este GREŞIT

De în Sanatate 23 mai 2016

De la temperatura potrivită pentru gătit şi până la diferenţele dintre tipurile de ulei de măsline existente pe piaţă, există o serie de mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi când vine vorba de folosirea uleiului de măsline în bucătărie.

Expertul Nancy Harmon Jenkins explică o serie de teorii greşite despre uleiul de măsline care s-au împământenit de-a lungul timpului, inducându-le pe gospodine în eroare.

1. Orice alt tip de ulei de măsline, în afară de cel extra-virgin, este la fel de bun în ceea ce priveşte calitatea

Denumiri precum "pur", "virgin" sau "light" nu merită luate în considerare, spune Jenkins. Toate aceste tipuri au fost procesate intens şi rafinate, cărora le este adăugat un strop de ulei extra-virgin pentru culoare şi aromă. "Este un produs industrial, produs la standarde industriale. Dacă asta este tot ce îţi oferă un supermarket, alege un alt tip de ulei de pe raft", explică specialistul.

2. Cel mai bun ulei de măsline are menţiunile "de primă presă" şi "presat la rece" pe etichetă

De fapt, aceste formulări nu au nicio însemnătate. În urmă cu mult timp, când procesul de obţinere a uleiului de măsline era mult mai complicat, uleiul de primă presă era, într-adevăr de o calitate superioară, însă odată cu folosirea practicilor moderne, aceste menţiuni de pe etichetă sunt discutabile, întrucât nu se mai folosesc aceleaşi tehnici, conform explicaţiilor date de Jenkins.

3. Nu poţi găti la temperaturi înalte cu ulei de măsline

Experţii susţin că este un mit nefondat, întrucât este un ulei cu un conţinut polifenolic ridicat, ceea ce înseamnă că este un ulei ceva mai stabil decât altele. Uleiul de măsline rămâne stabil până la 210 grade Celsius, un prag cu mult peste temperatura ideală pentru prăjire.

4. Poţi păstra sticla de ulei de măsline oriunde

Deşi sticla în care îl depozitezi este închisă la culoare, dacă laşi uleiul de măsline într-o zonă luminată, unde temperatura poate creşte, de exemplu în bucătărie, acesta îşi pierde calităţile după câteva zile. Cel mai bine este să păstrezi uleiul de măsline în recipiente metalice sau sticle de culoare închisă şi să îl depozitezi într-o zonă răcoroasă şi întunecată. Dacă l-ai turnat deja într-o sticlă transparentă, o poţi înveli în folie de aluminiu pentru a beneficia mai mult timp de calităţile uleiului.

5. Poţi judeca uleiul de măsline după culoare

Uleiul de măsline de calitate poate prezenta nuanţe variate. Aşadar, acesta nu este un criteriu valid pentru determinarea calităţii produsului.

6. Un ulei de măsline bun nu trebuie neapărat să coste mult

Uleiul de măsline este separat de sucul obţinut prin zdrobirea

7. Data expirării este importantă

Da, este importantă, însă nu în sensul în care credeai. Data care indică cea mai recentă recoltă este cea care determină prospeţimea produsului. Termenul de valabilitate poate fi de până la 18 luni de la îmbuteliere, însă în cazul în care pe raft ai un ulei care avea deja mai mult de un an când a fost îmbuteliat, atunci poate fi vechi şi de trei ani în momentul în care îl achiziţionezi.

8. Uleiul de măsline este o sursă bună de acizi graşi Omega-3

Greşit. Deşi este sănătos, beneficiile uleiului de măsline nu se datorează conţinutului de acizi graşi, ci nivelului sporit de antioxidanţi. Pentru un aport sporit de Omega-3 poţi consuma carne de peşte.

Galerie foto
Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...de mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi când vine vorba de folosirea uleiului de măsline în bucătărie. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
01 apr