Doar un numar restrans de oameni ajunge sa se plimbe pe strazile pustii ale diminetii, profitand de energia si de absenta zgomotului orasului. Putini oameni ajung sa simta aerul diminetii, inainte ca acesta sa devina poluat si consumat de respiratia maselor.
Persoanele care se trezesc devreme primesc totul in premiera. Primele sunete, primele muscaturi de caine, primele valuri de aer curat. Aceste persoane ajung pe strazi inainte ca acestea sa fie pline si le traverseaza in liniste. Ei primesc stirile inainte de a fi impartasite si expuse peste tot. Ei se bucura din plin de lume inainte ca aceasta sa devina aglomerata si plina.
Acesti oameni care se trezesc la rasaritul soarelui sunt planificatorii, liderii, cei care fac ca lucrurile sa devina realitate. Ei sunt cei care nu asteapta dupa tine ca sa te trezesti, dar ti-o iau inainte detasat. Ei sunt cei care isi incep viata lor cu un scop, in fiecare dimineata. Si, potrivit Emotion, studiul publicat in jurnalul American Psychological Association, chiar daca "pasarile de noapte" pot fi considerate mai creative si mai inteligente, "pasarile care se trezesc devreme" au mult mai mult succes.
Deoarece societatea noastra este structurata in jurul unei perioade de munca de la 9.00 la 5.00 dupa-amiaza, oamenii care se trezesc mai devreme sunt mult mai obisnuiti si mai productivi in timpul acestor ore, asa ca sunt considerati mai acceptabili social.
Aceste persoane matinale se duc la serviciu cand sunt deja treze, in loc sa petreaca jumatate din zi intr-o ceata completa. Persoanele matinale se duc la culcare atunci cand soarele apune, in loc sa se culce atunci cand rasare soarele. "Pasarile matinale" sunt mult mai productive si mai fericite pe parcursul zilei, deoarece programul lor este aliniat cu ceasul societatii. Sursa.
Citeste si: Vizita la toaleta si succesul in cariera - Gestul care te discrediteaza
Cum sa iti imbunatatesti relatiile la locul de munca in functie de ce tip de angajat esti
Reinventeaza-te in 30 de zile - Ai curaj sa faci zilnic cate o schimbare?