Iata cum ai putea sarbatori Valentine's Day in diverse locuri de pe glob:
Japonia
Aici, nu barbatii sunt cei datori sa se dea peste cap pentru a-si impresiona potentialele partenere, ci invers.
In "Ziua Alba" (14 februarie), femeile ofera doua tipuri de ciocolata barbatilor: cele din obligatie, destinate colegilor si prietenilor, si cele din suflet, oferite potentialilor parteneri sau iubitilor.
O luna mai tarziu, in "Ziua Neagra" (14 martie), barbatii care au primit cel de-al doilea tip de ciocolata, trebuie sa ofere femeii cadouri de cel putin doua sau trei ori mai valoroase!
Coreea de Sud
Ca si in Japonia, de Ziua Indragostitilor, se practica acest schimb de cadouri, pe 14 februarie si 14 martie.
Cu toate acestea, traditia nu se opreste aici. Pe 14 aprilie, cei care nu au primit cadourile si dovezile de dragoste la care se asteptau, sunt obligate sa manance o portie de taitei negri, pentru a jeli faptul ca sunt singure.
Nu e de ajuns ca nu esti apreciat, dar mai trebuie sa ti se si aminteasca acest lucru o luna mai tarziu! Halal sarbatoare a dragostei!
Germania
Valentinstag este o zi speciala cand dulciurile ocupa, la propriu, un loc important in viata indragostitilor.
Barbatii le ofera partenerelor prajiturele imense din turta dulce in forma de inima, pe care le leaga cu o panglica. De ce? Pentru ca femeile sa le poarte pe umeri intreaga zi.
Dupa asa o dovada de iubire, nu-ti vei mai dori astfel de gesturi siropoase un an intreg!
Lituania si Letonia
O traditie inedita consta in a sarbatori Valentine's Day aplicandu-le celor dragi abtibilduri pe fata si pe haine.
Acest gest isi are originile in perioada castigarii independentei in fata Uniunii Sovietice, in 1990.
Marea Britanie
In mod traditional, ziua de 14 februarie este data la care pasarile isi aleg partenerii, iar in unele locuri inca mai este numita Ziua Nuntii Pasarilor. Aceasta conceptie traditionala a dat nastere multor superstitii. Astfel, daca o femeie vede o vrabie zburandu-i pe deasupra capului, inseamna ca se va marita cu un barbat sarac, dar ca va fi fericita. Daca, in schimb, vede un sticlete, va avea parte de un barbat bogat. Prihorul, in schimb, era semn ca fata se va casatori cu un marinar. Asadar, fetelor, fiti cu ochii pe sticleti!
O alta traditie din Marea Britanie consta in agatarea unor a 5 frunze de dafin pe perna (cate una pentru fiecare colt si una in mijloc) si consumul de oua al caror galbenus era inlocuit cu sare. Dupa acest ritual, se credea ca femeile isi vor visa viitorul barbat.
O alta traditie inedita presupunea ca femeile sa isi scrie numele potentialilor iubiti pe bucati de hartie pe care sa le lege de bile de lut si apoi sa le arunce in apa. Numele care iesea cel mai repede la suprafata era cel al viitorului sot.
Tot in Marea Britanie, la Londra, poti avea parte de un Valentine's Day sangeros! London Dungeon este locatia perfecta pentru cei pasionati de tortura, boli si zombi. De Valentine's Day, indragostitii gasesc aici prajiturele in forma de inima de om. Astfel, cei dornici de senzatii tari pot gusta, la propriu, inima partenerului, in timp ce urmaresc tot soiul de torturi in cadrul expozitiei speciale de Valentine's Day.
Venezuela
Ei bine, daca te-ai fi aflat in Venezuela in 2009, ai fi avut parte de o surpriza de proportii.
Hugo Chavez a incercat atunci sa amane sarbatoarea, pentru ca indragostitii sa se poata concentra asupra referendumului, recomandandu-le sa se sarute putin in ziua cu pricina si sa sarbatoreasca o saptamana intreaga dupa ce au votat!
Guatemala
La ei nu se sarbatoreste luand cina la restaurant, ci in strada, in cadrul unei parade unde partenerii se imbraca in tinute asemanatoare celor din tribul Maya si poarta masti cu pene, pentru a celebra dragostea in stil vechi.
Roma
Nu se mai practica in ziua de azi, insa traditia de Valentine's Day in Roma Antica presupunea ca femeile tinere sa isi puna numele intr-o cutie, dupa care sa fie alese de diversi barbati, care le ofereau diverse atentii, in functie de sentimentele pe care le aveau pentru respectivele reprezentante ale sexului feminin.
Liderii crestini au incercat sa descurajeze aceasta practica, inlocuind numele femeilor cu cele ale unor sfinti, astfel incat barbatii sa aduca ofrande divinitatii, insa traditia s-a pastrat mult timp in forma initiala.