In primul rand, trebuie sa te gandesti la ceea ce e mai important pentru voi toti in timpul sarbatorilor de iarna. Orice ar fi, trebuie sarbatorit! Daca va bucurati de liniste si zambetele celor dragi, atunci pastrati pentru asta o zi din vacanta, pe care sa o petreceti impreuna, in liniste, in jurul bradului impodobit. Sau poate ca va place sa oferiti celorlalti un strop de bucurie. Atunci ar fi cazul sa va oferiti ca echipa de voluntari la un azil de batrani sau la o casa de copii.
Cu siguranta iti amintesti de Craciunul copilariei tale de fiecare data cand simti mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor sau atunci cand vezi bucuria copiilor tai cand ii spui poezii lui Mos Craciun. Ar fi cazul sa te gandesti ce fel de amintiri ti-ai dori ca ai tai copii sa aiba cand vor creste, cu privire la Craciun. Astfel vei putea sa iti dai seama ce traditii sa instaurati astfel incat sa aveti parte de sarbatori extraordinare in familie.
Opteaza pentru o activitate simpla, dar importanta. Spre exemplu, alegeti sa luati masa de Craciun la lumina lumanarilor, pentru a crea o atmosfera intima si calda. Nu necesita prea multa planificare si va ramane intiparita in memoria copiilor ca o seara cu o semnificatie speciala.
Daca vrei sa lansezi o noua traditie in familie, asigura-te ca poate fi pusa in practica in fiecare an.
Si mai important, este, insa, sa gasesti o modalitate de a-i implica pe toti cei dragi in activitatile de pregatire pentru punerea in scena a traditiei cu pricina. Fiecare trebuie sa contribuie cu ceva, astfel incat sa se bucure de satisfactia unei astfel de activitati in familie.
Nu in ultimul rand, ai grija sa nu fie o activitate stresanta. De indata ce unul dintre cei dragi simte nevoia sa dea ochii peste cap si sa incerce sa se sustraga de la executarea indatoririlor, e clar ca traditia este mai degraba o corvoada decat un motiv de bucurie.
Citeste si:
Elena Lasconi dezvaluie ce traditii respecta in fiecare an, de Craciun