1. Incepe cu un pahar cu apa
Lasa un pahar cu apa langa pat, peste noapte, astfel incat sa nu ai nicio scuza cand te trezesti. Incepe ziua astfel si abia apoi bea ceasca de cafea.
2. Sari peste chimicale
Nu adauga coffee creamer sau indulcitori artificiali pentru ca o transformi intr-o otrava sigura. Opteaza pentru lapte de vaca, lapte de migdale sau de soia. Pentru a o indulci, alege miere, extract de stevie sau sirop de artar.
3. Adauga condimente
Ierburile aromate, cu proprietati antioxidante pot fi o modalitate excelenta de a transforma cafeaua intr-o licoare ceva mai sanatoasa. Ai ca variante ideale pastaile de cardamom, cuisoare, scortisoara, roscova sau tarhon.
4. Adauga ulei de cocos
Este o sursa de acizi grasi si acid lauric, regasit si in laptele matern, substanta ce intareste sistemul imunitar.
5. Transforma cafeaua intr-un ritual de meditatie
Dimineata este momentul perfect pentru a le fi recunoscatoare celor apropiati si pentru a-ti pune la punct planul de bataie. Si din moment ce iti bei cafeaua zilnic, de ce sa nu o folosesti ca reminder pentru lucrurile pe care le ai de facut in ziua respectiva. Inainte de a sorbi prima oara din ceasca, inspira adanc, inchide ochii si gandeste-te la trei lucruri pentru care merita sa fii recunoscatoare. Pe masura ce bei scrie-le un mesaj dragut pentru fiecare membru al familiei sau lasa-le cate un biletel pe perna, pe frigider sau in servieta. Pana cand vei fi terminat cafeaua, ai timp sa iti notezi prioritatile pentru ziua care tocmai a inceput si sa te pregatesti psihic pentru orice provocare.
Citeste si:
3 alimente care te energizeaza mai ceva decat cafeaua!