“Suntem niste mofturosi! De Paste, romanul vechi isi prepara cu respect, tot meniul specific - drob, friptura, ciorba si stufat de miel, cozonac, pasca si oua rosii. Doar rosii. Romanul contemporan se multumeste doar cu ciocnitul de oua curcubeu, o farama de friptura de miel fara condimente, un polonic de ciorba acrita cu sare de lamaie si un drob pe jumatate miel, jumatate porc, gras si fara prapure”, spune Constantin.
“Asa, uitam traditiile si ne minunam de o reteta «noua» de cand veacul, uitata si pierduta printre cartofi prajiti, pizza si shaorme. Importam tot soiul de sarbatori pagane ce nu ne reprezinta, importam cuvinte, stil si obiceiuri de la cei care ar trebui sa invete de la noi. Dar vom avea mereu ceva ce altii doar viseaza: traditia si obiceiurile ce ne reprezinta, iar noi vom face tot ce e cu putinta sa nu uitati”, spune Zamzu.
Vezi si dosarul de retete!