In primul rand, trebuie sa fii sincera cu tine sa sa recunosti daca te odihnesti sau nu asa cum trebuie. Daca dormi “pe apucate”, atunci remediul cel mai bun pentru tine este somnul pe saturate!
In cazul in care nu oboseala este cauza principala a cearcanelor tale, ia o oglinda, mergi la fereastra pentru a avea lumina naturala si analizeza-le. Ce culoare sunt? Au o tenta violet sau, mei degraba, maronie?
Cearcanele violet
Cauze: Daca cearcanele tale sunt violet ori albastre, atunci este posibil sa ai probleme cardio-vasculare. Mai exact, hemoglobina este oxidata, exact ca in cazul unei lovituri care provoaca o vanataie.
Acest tip de cearcane devin mai intense odata cu trecerea anilor, asa ca ai face bine sa le tratezi din timp!
Tratament:
1. Musetel sub forma de comprese cu ceai. Pentru efect garantat, introdu pliculetele de ceai folosite in congelatori si aplica-le apoi pe ochi.
2. Cremele cu ingrediente stimulante precum cafeina, care imbunatatesc circulatia sanguina in zona respectiva.
3. Cremele pe baza de substante iluminatoare precum acizii alfa-hidroxi.
4. Injectarea cu acid hialuronic, ale carei efecte dureaza aproximativ 6 luni.
5. Injectarea cu grasime proprie, care are efect pe o durata de 1 an.
Cearcanele maronii
Cauze: Cearcanele maronii sunt cauzate, in general, de hiperpigmentarea zonei ochilor, uneori provocata de unele probleme de sanatate ale ficatului. De asemenea, expunerea indelungata si fara protectie la soare poate cauza astfel de cearcane.
Cearcanele maronii au adesea si o cauza genetica.
Tratament:
1. Renunta la fumat, la excesul de sare si adopta o dieta echilibrata!
2. Tratamentul cu un ser pe baza de ingrediente iluminatoare precum soia ori citricele, care iti poate lumina cearcanele pe o perioada de pana la 6 saptamani.
3. Depigmentarea locala cu aparatul laser pentru albirea cearcanelor.
4. Peelingul chimic medical cu acid tricloracetic (TCA).
5. Tratementul cu tehnologie de tip radioreferinta, care incalzeste unfirm tesuturile, imbunatatind circulatia sangelui.