In baza unor astfel de statistici, te sfatuim sa inveti sa compui o scrisoare de intentie care sa convinga. Iata trei mituri pe care e musai sa le dai uitarii.
1. Sa fie scurta si la obiect
Se crede ca scrisoarea de intentie are rostul de a-l pregati pe angajator pentru citirea CV-ului, considerandu-se ca acesta din urma este piesa de rezistenta a candidaturii tale.
Ei bine, in ziua de azi, angajatorii nu se mai lasa vrajiti de un CV impopotonat, ci vor mai degraba sa cunoasca personalitatea candidatului si ce poate fi mai concludent in acest sens, daca nu scrisoarea de intentie?
O scrisoare de intentie mai lunga, consistenta, cu paragrafe si subtitluri, poate reprezenta un avantaj in lupta pentru postul dorit. Daca reusesti sa-i atragi atentia din primele randuri si prezinti un punct de vedere care merita citit, o scrisoare de intentie mai lunga nu va face decat sa impresioneze recrutorul si sa serveasca drept dovada a abilitatilor tale de comunicare.
2. Foloseste limbajul formal
Desi poate parea de bun simt sa folosesti limbajul formal intr-o scrisoare catre un potential angajator, studiile arata ca un limbaj strict, sobru, cu termeni sofisticati pe care parca tocmai i-ai extras din dictionar si i-ai trantit pe hartie, te face sa pari mai putin inteligenta. In plus, de ce sa folosesti un limbaj pe care nu l-ai folosi cu siguranta daca ai fi fata in fata cu angajatorul. Pana la urma, scrisoarea de intentie trebuie sa te reprezinte, nu-i asa?
Cine ar vrea sa para intepat si afectat? Expune-ti punctul de vedere intr-un limbaj aerisit si usor de citit. Va transforma scrisoarea ta de intentie intr-un text credibil si convingator in acelasi timp.
3. Subliniaza experienta relevanta pentru job-ul pe care il doresti
Acest mit este bazat pe faptul ca scrisoarea de intentie ar trebui sa-l ghideze pe recrutor catre acele sectiuni ale CV-ului care merita citite. In realitate, este o pierdere de vreme pentru angajator. De ce ar vrea sa citeasca de doua ori acelasi lucru, formulat altfel? Stie si singur ce detalii sa caute in CV-ul tau si sa isi dea seama ce este relevant sau nu.
Scrisoarea ta de intentie ar trebui sa dovedeasca angajatorului ca tu stii pentru ce post aplici, ce inseamna postul respectiv in cadrul companiei si de ce ti-ar placea sa te alaturi echipei. Din scrisoarea de intentie trebuie sa reiasa ca vrei sa te implici in proiectele pe care acestia le desfasoara si ca poti aduce un plus de valoare companiei.
Hipnotizeaza-ti angajatorul - Succes garantat!