Michelle Trachtenberg

Actriţa americană Michelle Trachtenberg a murit din cauza...

Citeste mai mult»
a

The Who s-a despărţit de bateristul Zak Starkey din cauza...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney explică de ce i-a cerut lui Joe Biden să...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, rejudecat la New York

Citeste mai mult»
Harry

Harry și Charles rămân 'distanți', conform unor surse

Citeste mai mult»
gene

Înainte de moartea sa, soția lui Hackman a căutat...

Citeste mai mult»
ceas

Un ceas de buzunar care a aparținut unui pasager de pe...

Citeste mai mult»
capsula

Capsula Blue Origin cu cele şase femei vedetă la bord,...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp şi Penelope Cruz, în thrillerul „Day Drinker”...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Proprietatea lui Gene Hackman a fost infestată de...

Citeste mai mult»
ciocolata

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Iată ce spun...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Blue Origin a încheiat cu succes zborul spațial la care...

Citeste mai mult»
Sean „Diddy” Combs

Avocaţii lui Sean „Diddy” Combs vor să cunoască opiniile...

Citeste mai mult»
bebelus

O femeie a născut copilul unui alt cuplu după ce o...

Citeste mai mult»
eric

Eric Dane, actorul din "Euphoria" şi "Grey's Anatomy",...

Citeste mai mult»
Val Kilmer

Cauza oficială a morţii actorului Val Kilmer, starul din...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Kazahstanul se așteaptă la încasări de 12 milioane de...

Citeste mai mult»
anjelica

Actrița Anjelica Huston dezvăluie că a trecut printr-o...

Citeste mai mult»
Michelle Obama

Michelle Obama a vorbit într-un podcast despre zvonurile...

Citeste mai mult»
william

Prințul William și-a angajat avocații care au ajutat-o pe...

Citeste mai mult»
vandici

Ilinca Vandici a ales să acorde o nouă șansă iubirii,...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla și-a celebrat aniversarea căsătoriei cu...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a inclus România în turneul ei „Up All...

Citeste mai mult»
paul

Paul Schrader, scenaristul filmului "Taxi Driver", acuzat...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Ducesa de Sussex s-a confruntat cu complicații medicale...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Robert De Niro va primi Palme d'Or-ul onorific al...

Citeste mai mult»
Michael Schumacher

Michael Schumacher a devenit bunic pentru prima oară....

Citeste mai mult»
Maya

O româncă a uimit juriul Britain's Got Talent cu...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem a devenit bunic. Fiica rapperului, Hailie Jade...

Citeste mai mult»
mark

Zuckerberg și-a cumpărat o vilă în Washington. Suma...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise i-a adus joi un omagiu lui Val Kilmer, rivalul...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a fost pus sub acuzare pentru viol de...

Citeste mai mult»
alexandra stan

Alexandra Stan, după ce a fost surprinsă cu noul iubit:...

Citeste mai mult»
dana nalbaru bebe

Dana Nălbaru, deranjată de agitația dintr-un oraș: „Abia...

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

Producţia următorului film „James Bond” începe la Londra:...

Citeste mai mult»
Val

Val Kilmer, starul de cinema care i-a interpretat pe...

Citeste mai mult»
Ioana Pavelescu

Actriţa Ioana Pavelescu, recompensată cu Premiul pentru...

Citeste mai mult»
indulcitori

De ce sunt periculoși îndulcitorii artificiali

Citeste mai mult»
telefon

Interzicerea telefoanelor nu le oferă copiilor o relație...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Un judecător a interzis publicarea fotografiilor cu...

Citeste mai mult»

Trendy, saveur et bon ton - reteta lui Nicolai

Intr-o dupa amiaza  nu prea geroasa de iarna ne-am  hotarat sa mergem sa il vizitam pe Nicolai Tand. Si unde poti vizita un mare bucatar mai bine decat in propria "cantina".

Asa ca am sunat am rezervat si ne-am prezentat  La Cantine de Nicolai. Simplu precum si numele si conceptul...si simplu de ajuns, foarte central, desi pe o straduta retrasa din marele  bulevard principal al Micului nostru Paris.

Un concept plin de acuratete, integrat perfect intr-un decor neutru nu numai prin numele ales de cantina ci si prin coloristica localului.  Modern, accesorizat  cu piele maron inchis, luminat difuz, dar colorat perfect de posterele reprezentate ale popartului, asa poate fi descris succinct interiorul cantinei lui Nicolai.

Si pentru ca  e important in curentul francez  un restaurant neutru decorat in care sa se remarce originalitatea bucatarului, Nicolai nu a facut economie  de fantezie, desi meniul il vezi in putine pagini, asa cum ii sade bine unui restaurant care se respecta.

Astfel pe langa decorul care  te transpune in tara care l-a ajutat pe Niculai sa se inspire in cariera sa, meniul  prezinta preparate  franztuzite iar Nicolai  incearca maximul posibil in a reda preparate originare  chiar si prin importul de ingrediente necesare, pentru ca nu  e  usor in Romania sa reproduci meniuri straine cu marfa de pe piata interna  si ai nevoie de multa fantezie din partea bucatarului ca sa  faci corect acest lucru.

In zilele noastre, in necunostinta de cauza, diversi asa zisi gurmanzi, falosi de escapadele lor asa zise culinare prin bistrouri nestiute de nimeni, din strainezia, vin si isi spun parerea pe bloguri,  asa zise culinare, despre cat de originar este un meniu strain. Dar sa lasam filozofiile si sa trecem la degustarea preparatelor pregatite de Nicolai, ca doar pentru asta ne-am dus la restaurant.

Asa ca am comandat specialitatea casei la gustare si anume: Foie gras cu  dulceata de smochine, excelent!, apoi Saint Jacques  cu piure cu trufe si Osso Bucco cu gnocchi cu masline ambele delicioase si insotite de un pahar de vin bine recomandat. Si pentru ca deliciul nostru gastronomic sa nu se termine atat de repede am luat si 2 deserturi speciale: Creme brûlée si Mille feuilles au fruits rouges.

E placut atunci cand patronul  da importanta cuvenita clientului dornic sa-i cunoasca "filozofia gastronomica", cand are timpul necesar pentru a-i recomanda specialitatea casei si  tot ce e proaspat in meniu. Astfel  simti ca proprietarul are grija de tine si iti ia de pe cap o problema majora, si anume: ce trebuie sa comanzi, te ajuta sa comanzi si culmea iti si place  "ce-ai comandat". 

Si uite asa incepem sa avem norocul si in Romania ca in restaurantele  mici patronul sa fie prezent,  activ ca chef  bucatar , iar  Nicolai exceleaza, fiind   acela care iti da sentimentul ca iti ofera un meniu frantuzesc cu o atingere personala perfecta.

Chiar daca  "Cantina" are parte  de ospatari fara personalitate, care nu ne -au aratat ca sunt mandri sa lucreze intr-un restaurant atat de deosebit, "trendy, saveur et  bon ton" este reteta lui Nicolai si e placut cand esti in "casa lui" si  pe mainile unui profesionist care stie sigur sa te faca sa te simti bine.

Note de 1- 5
Atmosfera:3
Calitate:4
Pret:3

Recomandare 4

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 apr