Marina Almășan

Marina Almășan, un nou ordin de protecție împotriva lui...

Citeste mai mult»
serial

Serialele TV sud-coreene, potenţial "benefice" pentru...

Citeste mai mult»
monede

Un instalator descoperă 30 de kilograme de monede de aur,...

Citeste mai mult»
Adriana Bahmuţeanu

Adriana Bahmuţeanu i-a făcut un parastas lui Silviu...

Citeste mai mult»
emily

Al cincilea sezon al serialului "Emily in Paris" va fi...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran a ajutat Ipswich Town să recruteze un jucător...

Citeste mai mult»
cuplu

Un studiu revoluționar arată cum fericirea partenerului...

Citeste mai mult»
anca

Mesajul emoționant al Ancăi Țurcașiu despre nepoțica sa,...

Citeste mai mult»
P. Diddy

P. Diddy este acuzat de o nouă agresiune sexuală asupra...

Citeste mai mult»
Vladimir Shklyarov

Poliţia rusă a deschis o anchetă după moartea unui...

Citeste mai mult»
Marius Borg Hoiby

Fiul prinţesei moştenitoare Mette-Marit a Norvegiei,...

Citeste mai mult»
Ridley Scott

Ridley Scott spune că sărutul gay al lui Denzel...

Citeste mai mult»
Adriana Bahmuteanu

Adriana Bahmuțeanu îi cere ajutorul premierului Ciolacu...

Citeste mai mult»

Beyoncé va susţine un concert live pe Netflix în 25...

Citeste mai mult»
Charles Dumont

Charles Dumont, compozitor pentru Edith Piaf, a murit la...

Citeste mai mult»
motan

Un motan din Scoţia dispărut de acasă, găsit la 500 km...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Conan O'Brien va fi gazda ceremoniei Oscar 2025

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

James Bond - Următorul actor va fi în vârstă de 30 de ani...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va apărea în sezonul doi al serialului "Wednesday"

Citeste mai mult»
colier

Un misterios colier cu diamante de 300 de carate a fost...

Citeste mai mult»
celine dion

Céline Dion a avut o apariţie surpriză la prezentarea de...

Citeste mai mult»
Denzel Washington

Denzel Washington anunţă că va juca în "Black Panther 3"...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa de Wales va fi gazda concertului de Crăciun de...

Citeste mai mult»
John

John Krasinski, desemnat ''cel mai sexy bărbat în viaţă''...

Citeste mai mult»
Silviu Prigoană

Care a fost cauza decesului lui Silviu Prigoană

Citeste mai mult»
exerciţii fizice

Cinci minute de exerciţii fizice în fiecare zi ar putea...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla îşi reia angajamentele oficiale, însă cu...

Citeste mai mult»
pudra

Cum să creezi un machiaj de lungă durată

Citeste mai mult»
inel

Un inel de logodnă de 70.000 de dolari trebuie returnat...

Citeste mai mult»
Chris Martin

Chris Martin a întrerupt un concert pentru a ajuta un...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate a apărut în public pentru a doua zi consecutiv

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate revine în viaţa publică şi va participa la...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Trei persoane au fost inculpate în legătură cu moartea...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna a criticat realegerea „infractorului condamnat,...

Citeste mai mult»
credit

Recomandări pentru un sfârșit de an organizat și relaxat

Citeste mai mult»
Tyka Nelson

Cântăreaţa Tyka Nelson, sora lui Prince, a murit la...

Citeste mai mult»
TikTok

O provocare de pe TikTok determină zeci de adolescente să...

Citeste mai mult»

Notariat Dorobanți Raluca Tunescu

Citeste mai mult»
sport

De ce este esențial să facem mișcare dimineața și seara

Citeste mai mult»
Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis, despre victoria lui Trump: „Înseamnă o...

Citeste mai mult»

Trendy, saveur et bon ton - reteta lui Nicolai

Intr-o dupa amiaza  nu prea geroasa de iarna ne-am  hotarat sa mergem sa il vizitam pe Nicolai Tand. Si unde poti vizita un mare bucatar mai bine decat in propria "cantina".

Asa ca am sunat am rezervat si ne-am prezentat  La Cantine de Nicolai. Simplu precum si numele si conceptul...si simplu de ajuns, foarte central, desi pe o straduta retrasa din marele  bulevard principal al Micului nostru Paris.

Un concept plin de acuratete, integrat perfect intr-un decor neutru nu numai prin numele ales de cantina ci si prin coloristica localului.  Modern, accesorizat  cu piele maron inchis, luminat difuz, dar colorat perfect de posterele reprezentate ale popartului, asa poate fi descris succinct interiorul cantinei lui Nicolai.

Si pentru ca  e important in curentul francez  un restaurant neutru decorat in care sa se remarce originalitatea bucatarului, Nicolai nu a facut economie  de fantezie, desi meniul il vezi in putine pagini, asa cum ii sade bine unui restaurant care se respecta.

Astfel pe langa decorul care  te transpune in tara care l-a ajutat pe Niculai sa se inspire in cariera sa, meniul  prezinta preparate  franztuzite iar Nicolai  incearca maximul posibil in a reda preparate originare  chiar si prin importul de ingrediente necesare, pentru ca nu  e  usor in Romania sa reproduci meniuri straine cu marfa de pe piata interna  si ai nevoie de multa fantezie din partea bucatarului ca sa  faci corect acest lucru.

In zilele noastre, in necunostinta de cauza, diversi asa zisi gurmanzi, falosi de escapadele lor asa zise culinare prin bistrouri nestiute de nimeni, din strainezia, vin si isi spun parerea pe bloguri,  asa zise culinare, despre cat de originar este un meniu strain. Dar sa lasam filozofiile si sa trecem la degustarea preparatelor pregatite de Nicolai, ca doar pentru asta ne-am dus la restaurant.

Asa ca am comandat specialitatea casei la gustare si anume: Foie gras cu  dulceata de smochine, excelent!, apoi Saint Jacques  cu piure cu trufe si Osso Bucco cu gnocchi cu masline ambele delicioase si insotite de un pahar de vin bine recomandat. Si pentru ca deliciul nostru gastronomic sa nu se termine atat de repede am luat si 2 deserturi speciale: Creme brûlée si Mille feuilles au fruits rouges.

E placut atunci cand patronul  da importanta cuvenita clientului dornic sa-i cunoasca "filozofia gastronomica", cand are timpul necesar pentru a-i recomanda specialitatea casei si  tot ce e proaspat in meniu. Astfel  simti ca proprietarul are grija de tine si iti ia de pe cap o problema majora, si anume: ce trebuie sa comanzi, te ajuta sa comanzi si culmea iti si place  "ce-ai comandat". 

Si uite asa incepem sa avem norocul si in Romania ca in restaurantele  mici patronul sa fie prezent,  activ ca chef  bucatar , iar  Nicolai exceleaza, fiind   acela care iti da sentimentul ca iti ofera un meniu frantuzesc cu o atingere personala perfecta.

Chiar daca  "Cantina" are parte  de ospatari fara personalitate, care nu ne -au aratat ca sunt mandri sa lucreze intr-un restaurant atat de deosebit, "trendy, saveur et  bon ton" este reteta lui Nicolai si e placut cand esti in "casa lui" si  pe mainile unui profesionist care stie sigur sa te faca sa te simti bine.

Note de 1- 5
Atmosfera:3
Calitate:4
Pret:3

Recomandare 4

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 noi