Astronomul polonez Nicolaus Copernic (1473-1543), care avea sa afirme in Orbium Coelestium De revolutionibus Invocate in 1543 teoria (departe de a fi una noua, desigur) ca Soarele este centrul sistemului solar si pamantul se roteste in jurul sau, avea in biblioteca cele mai renumite lucrari de astrologie. De revolutionibus este in intregime o lucrare astronomica, nu face referire la astrologie, iar criticii vremii au facut mare caz din asta.
Aparitia unei noi stele stralucitoare pe cer, in noiembrie 1572, l-a provocat pe Tycho Brahe (1546-1601), sa petreaca o mare parte din timp cu studiul astronomiei si astrologiei. A scris multe pagini despre semnificatiile astrologiei, pe care le-a considerat cele mai bune decat orice scriere anterioara cu referire la planete. Probabil a crezut ca a semnalat revolte politice considerabile, precum si schimbrile de ideologie religioasa. Interesul sau considerabil pentru astrologie pare sa fi fost amplificate de noua stea. In Prelegerile de matematica de la Universitatea din Copenhaga, doi ani mai tarziu, a petrecut o mare parte din timp in apararea astrologiei sustinand ca, desi nu era o stiinta, ar putea fi comparata pentru certitudine predictiilor sale cu geometria si astronomia. Pe masura ce anii au trecut interesul sau pentru astrologie a sporit.
Astrologul german Johannes Kepler (1571-1630) a fost intotdeauna fascinat de astrologie: propriul sau horoscop precum si jurnalul sau Cartea horoscopului, pe care l-a tinut ca un student, ne-a furnizat cele mai multe dintre informatiile despre primii sai ani de viata. La Graz, in 1594, el a preluat postul de profesor de matematica si astronomie, unde a scris patru almanahuri astrologice , in primul almanah de exemplu el a avertizat ca va fi o iarna foarte rece si va avea loc o invazie a turcilor. Ambele evenimente au avut loc: gerul a fost atat de mare incat au murit oameni frig sau atunci cand isi suflau nasul, degerate, acestea le-a cazut. In acelasi timp, cu o acuratete fantastica, la 1 ianuarie, turcii marsaluiau prin Eurpa, distrugand tot ce au intalnit in cale, intre Viena si Neustadt.