Triunghiuri cu spanac (Liban)
1 kg aluat de paine libaneza
ulei de masline
Pentru umplutura
400 g frunze de spanac tocate
1 lingura patrunjel verde tocat
1 lingura frunze de menta verde tocata (sau 1 linguriţa de menta uscata)
2 fire de ceapa verde tocata
30 g seminţe de pin, rumenite cu ulei de masline (facultativ)
1 linguriţa sare
piper sau amestec de condimente
1 lingura ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
Se intinde aluatul in foi subţiri şi se taie patrate cu latura de 10 cm. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura şi se pune cate o lingura pe fiecare patrat de aluat. Se indoaie 2 colţuri ale patratului pentru a forma un triunghi, se apasa cu dosul unei furculiţe pentru a se lipi bine şi se aşaza pe o tava bine unsa cu ulei. Se coc, la foc potrivit şi se servesc calde sau reci.
E bine sa ştii
Pentru aceasta umplutura, se folosesc doar frunzele de spanac. Tijele se pot folosi la prepararea unei salate.