Mihaela Bilic, un cunoscut medic nutritionist, ne explica ce mecanism se ascunde in spatele painii si de ce trebuie pusa painea pe o lista neagra, alaturi de alte fainoase.
"Trist dar adevarat: slabesti mai usor daca nu mananci paine. Sunt ultima persoana din lume care ar pune painea pe o "lista neagra", dar trebuie sa recunosc ca e mai usor sa slabesti daca elimini painea. Macar o perioada.
Primul argument ar fi ca painea indeamna la mancat, totul e mai bun cu paine: mezelurile, branza, untul, tocanita sau zacusca etc etc... Cand scoti painea nu te mai poti gandi cu bucurie la o gramada de mancaruri, deci printr-un mecanism indirect painea (adica lipsa ei) potoleste apetitul.", a explicat Mihaela Bilic pe pagina ei oficiala de Facebook.
Specialista in nutritie subliniaza ca exista o solutie de compromis daca vrem o cura de slabire eficienta: adica sa limitam consumul de paine la o anumita cantitate zilnica.
"Un alt mecanism, de data asta direct, tine de metabolismul glucidelor. Toate fainoasele (inclusiv pastele si orezul), cartofii si mamaliga contin amidon. Ca si aport caloric el are 4 cal/g, la fel ca proteinele din carne. Insa defectul lui e ca retine apa, cam de 4 ori mai multa decat propria greutate.
Rezultatul: ne simtim umflati, pufosi, iar pe cantar nu vedem rezultate spectaculoase. Chiar daca nu e vorba de grasime, consumul de amidon face sa para slabitul mai lent. Solutia de compromis pentru o cura de slabire eficienta: limitati consumul de paine la 1felie/zi, si aceea mancata in prima parte a zilei.", a concluzionat nutritionista Mihaela Bilic.
Citeste si: Carmen Bruma, sfaturi pentru o viata sanatoasa: "Eu cred in varianta raului cel mai mic"
Carmen Bruma, mituri despre paine: "Nu ingrasa, nu slabeste. Ea trebuie sa fie..."