Principala provocare cand vine vorba de perfectiune este ca se afla tot timpul la cativa metri in fata ta si niciodata nu o poti atinge.
Desi nu o poti obtine, poti experimenta senzatia perfectiunii, daca reusesti sa faci diferenta dintre cele trei elemente esentiale: lumea exterioara, trairile interioare si elementul pe care tu iti focalizezi atentia.
Perfectiunea lumii exterioare
Daca vrei sa obtii perfectiunea lumii exterioare, n-ai noroc, fiindca pur si simplu nu este creata astfel incat sa atinga perfectiunea. Lucrurile se rup, se deterioreaza in timp sau pur si simplu se invechesc. Totul in lumea exterioara este supus schimbarii, nimic nu ramane la fel.
Chiar si cele mai bune idei pe care le ai se vor modela in timp, pentru a se adapta unor standarde. Astfel, chiar daca reusesti sa obtii ceva ce pare perfect astazi, maine va fi supus schimbarii.
Perfectiunea lumii interioare
Natura poate fi perfecta daca alegi sa o vezi asa, dar poate fi si plina de defecte daca te concentrezi asupra lor. Anotimpurile se schimba, copacii imbatranesc, chiar si rocile cele mai solide devin nisip in timp. Daca reusesti sa apreciezi ordinea naturala a lucrurilor, atunci vei reusi sa te si bucuri de dinamica schimbarii, care poate fi vazuta ca forma de perfectiune. Ia drept exemplu un apus de soare, incepe intr-o nuanta si modifica de multe ori intr-un timp atat de scurt. Daca poti urmari apusul fara sa te lasi deranjata de un nor ratacit, poti face acelasi lucru in viata de zi cu zi, bucurandu-te de schimbarile si experientele traite, vazand doar aspectul pozitiv.
Totul depinde de atitudinea ta, de felul cum alegi sa vezi ceea ce ti se intampla. Astfel, perfectiunea, desi nu o poti avea asa cum ti-o inchipuiai, devine ceva ce poti experimenta zilnic.