Vrei să te bucuri mai mult timp de bradul tău natural de Crăciun şi să îl menţii proaspăt cel puţin până la finalul anului?
Ai nevoie de: Un brad natural de Crăciun, un suport pentru brad, folie de plastic, un ghiveci, apă, fier de la farmacie, sirop de porumb şi înălbitor pentru rufe.
Ce trebuie să faci: Taie folia de plastic şi aşaz-o sub brad. În ghiveci, amestecă 2 linguri de fier sau pisează 2 capsule de fier şi foloseşte-le, o cană de sirop de porumb, 8 căni de apă caldă şi o jumătate de lingură de înălbitor de rufe. Aşază bradul în ghiveci şi udă bine baza sa cu substanţa obţinută.
Cum funcţionează: Glucoza din siropul de porumb întăreşte metabolismul bradului, fierul ajută la formarea clorofilei, iar înălbitorul distruge bacteriile dăunătoare. Astfel, te vei bucura de bradul de Crăciun cu 2 săptămâni mai mult decât în alţi ani.
Atenţie! Dacă ai animale de companie sau copii mici în casă este bine să nu apelezi la acest truc.