- Alimentele nepreparate termic (de exemplu, carnea proaspata sau cruditatile nespalate) nu trebuie asezate alaturi de mancarea gatita, fiindca pot transmite bacterii si microbi care sa o contamineze.
- Daca ai copii, aloca fiecaruia un spatiu "personalizat" pe rafturi. Spre exemplu, fiecare prichindel poate avea recipientul sau, plin cu bunatati sanatoase. In acest fel, poti sa si controlezi ce mananca nazdravanii.
- Calitatea recipientelor in care pastrezi alimentele este deosebit de importanta, atat pentru pastrarea prospetimii acestora, cat si pentru confortul tau: un recipient de calitate are o durata de viata mai lunga.
- Este recomandat sa asezi pe rafturile superioare mancarea gatita, iar pe cele inferioare, alimentele nepreparate termic si cruditatile.
- Lasa spatiu in jurul alimentelor, pentru ca aerul rece sa poata circula liber, racindu-le uniform pe toate si mentinand temperatura adecvata. Nu uita ca un frigider plin ochi risca sa se transforme intr-o adevarata "bomba bacteriologica".
Iata cateva trucuri utile pentru o buna curatare a frigiderului?
Primul pas este sa scoti frigiderul din priza si toata mancarea din el, dupa care sa triezi ce produse alimentare pastrezi si la care poti renunta. Vei gasi cu siguranta multe produse expirate sau alterate, cateva poate pe care nu le-ai mai atins de luni de zile. Pastreaza doar ceea ce stii ca vei manca sigur si pune alimentele intr-un loc racoros pana termini de spalat frigiderul.
- Indeparteaza rafturile si sertarele si spala-le cu apa calda si detergent de vase. Ai grija sa lasi rafturile din sticla sa ajunga la temperatura camerei inainte de a le spala, pentru a evita craparea sau deteriorarea lor. Pentru ca rafturile de sticla pot deveni alunecoase atunci cand sunt ude, recomandarea expertilor Arctic este sa porti manusi de cauciuc atunci cand le speli.
- Curata interiorul frigiderului cu apa si detergent de vase de sus in jos pentru a evita sa murdaresti la loc partile pe care tocmai ce le-ai spalat.
- Foloseste o laveta uscata si curata pentru a sterge interiorul frigiderului. Asigura-te ca nu ramane nicio urma de umezeala altfel se poate forma mucegaiul in frigider.
- Este vremea sa reasezi alimentele in frigider, asigurandu-te ca sunt asezate in locuri curate.
- Repeta aceeasi operatiune si pentru congelator si exteriorul frigiderului.
- Simplu, nu-i asa?
Acceseaza arcticpentrutine.ro, o platforma dedicata ingrijirii electrocasnicelor si sfaturilor utile si practice pentru casa ta.