Scarlett si Rhett (Pe aripile vantului)
Replica pe care nu am fi vrut sa o auzim: "Afterall, tomorrow is another day!"
A personal favorite pentru orice devortoare de povesti de dragoste, fie ele tiparite sau ecranizate! Atat de captivanta incat ti-e aproape imposibil sa crezi ca in locul chimiei de pe
ecran, in spatele camerelor Gable si Leigh se detestau cu pasiune.
In ecranizarea romanului lui margaret Mitchell, lupta din inima lui Scarlett se da intre sentimentele inchipuite unui barbat pe care crede ca il iubeste (Ashley) si cele pentru barbatul pe care il iubeste fara sa stie (Rhett). Cand, in sfarsit, reuseste sa-si faca ordine in suflet, e din pacate prea tarziu, caci sotulului rabdator nu mai e dispus sa se multumeasca cu locul II.
Katie si Hubbel (Cei mai frumosi ani)
Replica pe care nu am fi vrut sa o auzim: "Your girl is lovely, Hubbell"
Una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ever! Am facut cunostinta cu Katie Morosky si Hubbel Gardner la scurt timp dupa ce-am terminat de vazut sezonul patru din Sex and The City, mai exact, dupa episodul in care Big se casatoreste cu Natasha iar Carrie trece pe langa biserica, cu gandul de a-si lua inca o data la revedere de la barbatul pe care il iubise nebuneste in ultimii trei ani. Felul in care ea, aidoma lui Katie (Barbra Streisand) isi trece mana prin parul lui, felicitandu-l pentru alegerea pe care a luat-o iti taie pur si simplu respuratia.
De ce Hubble nu a ramas cu Katie? Probabil, ca, in adancul sufletului, din exact acelasi motiv pentru care si Big s-a lasat atat de greu de prins: teama de a se darui intrutotul unei femei puternice, care nu accepta sa-l iubeasca altfel.Ce altceva am putea deduce din refuzul lui, decat ca el insusi recunoaste ca potentialul maxim si l-a atins doar alaturi de ea.
Oscar-o-Metru: 2 statuete pentru cea mai buna coloana sonora si cel mai bun cantec (The Way We Were)
Rose si Jack (Titanic)
Replica pe care nu am fi vrut sa o auzim: "You jump, I jump"
O poveste de dragoste memorabila, dar nu la fel de memorabila ca buzz-ul pe care l-a provocat filmul. Un autosabotaj? Oarecum. Cel putin pentru carierea lui DiCaprio, care din momentul doi dupa cel mai rasunator blockbuster pre-Lord of The Rings, a intrat intr-un con de umbra.
Si totusi, povestea de dragoste pe care Jack si Rose au trait-o pe puntea vaporului blestemat continua sa ne inmoaie sufletele la fiecare vizionare, fie cea in care Rose il face pe Jack sa roseasca atunci cand ii pozeaza goala, fie ca e scena in care cei doi fac dragoste pe furis, pe bancheta din spate a unei masini de epoca. Cat despre scenele coliziunii cu aisbergul, in care cei doi decid sa ramana impreuna, sfidand barcile de salvare care refuza sa primeasca la bord pasageri de la clasa a III-a, cadavrele care plutesc pe langa ei si apa inghetata...still priceless!
Oscar-o-Metru: Nici mai mult nici mai putin de 11! Titanic a triumfat la majoritatea categoriilor tehnice, precum cel mai bun sunet sau cele mai bune efecte speciale, dar si la cateva (cele mai importante) dintre cele cu adevarat "grele": cel mai bun regizor (James Cameron) sau cel mai bun film.