Osteoporoza capata din ce in ce mai mult accent in viata romanilor: si pozitiv si negativ. Pozitiv pentru ca din ce in ce mai multe campanii de informare asupra osteoporozei ne fac sa devenim constiente de ceea ce inseamna aceasta boala si negativ, pentru ca statisticile se inmultesc cu noi cazuri zilnice de osteoporoza in randul populatiei. Afla daca ai un risc crescut pentru a face aceasta boala!
In momentul de fata, osteoporoza afecteaza aproximativ 50 de milioane de femei in lume. La fiecare 30 de secunde, o persoana de pe teritoriul UE, sufera de o fractura osteoporotica, iar incidenta acestei boli tinde sa se dubleze in urmatorii 25 de ani. Uneori acest lucru se intampla din neglijenta si din ignoranta: cateva lucruri de bun-simt pe care trebuie sa le stii te-ar putea salva de situatia neplacuta de a trata aceasta boala sau de a suferi de o fractura. Asadar, intelegerea masurilor de prevenire a osteoporozei poate reduce riscul aparitiei fracturilor si al fragilitatii sistemului osos, asigurand o viata mai sanatoasa.
Osteoporoza este o boala a sistemului osos care se caracterizeaza prin scaderea masei osoase si alterarea calitatii oaselor, acesti factori ducand la scaderea rezistentei oaselor si aparitia fracturilor. Osteoporoza nu este o stare normala pentru varsta a treia, ea fiind o boala care apare si la varste mai tinere si poate fi prevenita si tratata.
Pentru prevenirea acestei boli ce afecteaza starea de sanatate a unui segment important din populatia Romaniei, Sensiblu si Sanofi-aventis pun la dispozitia pacientilor un program gratuit de determinare a riscului de osteoporoza intre 27-29 aprilie 2009 in farmacii.