Scoala gastronomica toscana
Pe langa minunatele peisaje pe care le ofera, Toscana are o reputatie aparte in sens gastronomic si nu numai pentru ca realmente bucataria toscana e de mare exceptie ci si pentru ca e locul ideal in care poti invata cum sa gatesti in pur stil italian. Invata cum se fac paste umplute sau cum se degusta excelentele vinuri de Chianti. Sunt multe scoli gastronomice independente in Toscana. Incearc-o pe aceasta, din Castello La Torre.
Scoala gastronomic franceza
Franta are cele mai multe scoli de gastronomie din Europa. Francezii sunt renumiti pentru bucataria lor (in special zona Provence) si, totodata, ei dau cel mai mare numar de bucatari Michelin. A invata sa gatesti in Franta e relativ simplu. Un voiaj la Paris te aduce in imediata apropiere a acestor scoli iar cursurile pot dura de la cateva ore la cativa ani. Exista cursuri pentru toate nivelurile. Incepatoarele pot invata cum sa faca delicioase sosuri de salate sau quiche-uri in vreme ce avansatele se pot dedica patiseriei fine sau prepararii pateului de ficat, celebrul foie gras. Bucataria franceza se imparte in mai multe stiluri: cea alpina, nouvelle couisine, home cooking, etc. Nu-ti face griji legate de dificultatea ei: sunt foarte multe retete pentru incepatori pe care nu ai cum sa le ratezi. Bucataria franceza este, in esenta, despre cum sa alegi ingredientele potrivite si cum sa le imbini perfect.
Scoala gastronomica spaniola
Gastronomia iberica a devenit extrem de populara in ultimii ani, in special datorita acelor mici preparate pe care spaniolii le numesc tapas. Ai putea manca tapas in valuri, fara sa mai ai nevoie de altceva. A invata sa faci tapas e amuzant si, mai ales, te indreapta catre o zona gastronomica in care iti poti lasa imaginatia sa zburde. Aici gasesti cateva scoli gastronomice spaniole, cu precizarea ca, dincolo de tapas, bucataria acestei tari include multe retete delicioase, intre care si binecunoscutele paellas.
Vazi mai multe in Dosarul Calatorii