Turta dulce
550 gr faina alba de grau,
200 gr zahar pudra,(400 gr zahar pudra pentru glazura),
5 oua,
2 lingurite scortisoara,
2 plicuri de zahar vanilat,
1 praf de copt,
10 linguri de miere.
Mierea se topeste pe aragaz pana devine lichida dupa care adaugi 2 oua intregi si 3 galbenusuri (albusurile le pastrezi) faina, praful de copt, zaharul pudra, scortisoara si zaharul vanilat. Amesteci totul bine pana devine o coca care se poate intinde.
Se intinde o foaie din aceasta coca si se taie in diferite forme (eu am taiat cu paharelul si am facut forme rotunde ca fulgii de nea).
In tava bine unsa in prealabil se pun formele de turta si se dau la cuptorul bine incins cca 20 de minute.
Pana s-au copt turtele am pregatit glazura care se pune pe deasupra din cele 3 albusuri ramase si 400 gr. zahar pudra. Albusurile se bat spuma pe aburi si se presara putin cate putin zahar pudra pana devine o spuma de o consistenta tare.
Dupa ce turtele din cuptor s-au copt se scot intr-un vas si se dau prin glazura de zahar dupa care se pun pe un gratar pt a se scurge.
Se servesc reci langa un pahar de vin fiert.