Studiile de specialitate arata ca produsele antibacteriene pentru ten pot sa faca mai mult rau decat bine.
Se pare ca bacteria buna din piele este esentiala pentru sistemul imunitar si poate fi un aliat de nadejde impotriva ridurilor, depigmentarii sau pielii lasate, informeaza dailymail.co.uk.
Aceasta bacterie ofera pielii hidratarea necesara, ii da un aspect radios si lupta impotriva celei care cauzeaza sensibilitate, roseata si pete. Mai mult. acest tip de bacterie patrunde in straturile adanci si repara ADN-ul si stimuleaza producerea de colagen.
Nu trebuie insa ca de acum incolo sa punem rutina de ingrijire pe plan secund si sa nu ne mai curatam tenul cum se cuvine pentru ca altfel bacteria rea, excesul de sebum si celulele moarte vor irita pielea.
Industria produselor cosmetice a profitat din plin de aceasta descoperire si luna viitoare urmeaza sa fie lansata o crema pentru ten al carei ingredient anti-aging este un microorgansim derivat din drojdie, numit n-probiotic.
Aceasta crema promite sa stimuleze pielea sa produca propriul colagen, sa reduca iritatiile cu 35% si sa activeze reinnoirea celulara cu 70%.
Un ten radios, lipsit de imperfectiuni: 4 exfoliante naturale
Truc de machiaj: cum obtii o piele impecabila in doar 3 minute
Frumusetea dauneaza siluetei: 3 factori neasteptati care te ingrasa