Este important sa mananci exact ce este trecut pe lista ce defineste ambele zile ale curei de detoxifiere; dar retine ca exista o varietate mai mare lucruri care indeplinesc cerintele in ceea ce priveste alimentele pe care alegi sa le mananci si felul in care poti sa le prepari.
Micul dejun
un shake light:
*amesteca 1 cana de lapte degresat (sau lapte de soia, lapte de migdale, lapte de orez); 1 cana de fructe de padure; 1 lingurita de unt de arahide (sau ulei de seminte de in); 1 cana de gheata - pana cand amestecul devine spumos.
Bonus: Adauga un strop de pudra de cacao.
Gustare:
* 1 cana de castraveti feliati
* 1 cana de ceai verde
Bonus: Adauga un pic de otet din vin si marar proaspat peste castravetii tai feliati; sau poti sa-ti faci o salata de castraveti, feliind doi - cu tot cu coaja, stropindu-i cu otet aromat (cu aroma de smochine ar fi ideal, daca gasesti in magazine) si lasandu-i la marinat timp de o ora. Scurge otetul din amestecul de castraveti si pastreaza-i la frigider.
Bonus: Bea-ti ceaiul verde direct, cat este cald - sau fierbe o oala intreaga, arunca in ea cateva frunze de menta proaspata sau felii de ghimbir proaspat si curatat, si lasa amestecul sa se aseze timp de cateva ore. Pastreaza bautura la frigider si toarna-ti intr-un pahar, peste cateva cuburi de gheata, atunci cand iti este sete.
Pranzul
* verdeturi crude sau fierte la abur (salata/laptuci, spanac, amestec de salate, rucola, macris/nasturel, andive, etc.)
* 115 grame de proteine slabe (carne alba de pui, tofu tare, carne slaba de vita, peste)
* 2 lingurite de ulei (de masline, de floarea-soarelui, de nuci).
Bonus: Amesteca si combina legumele verzi. Poti obtine o multime de preparate aromate, fara calorii, doar adaugand rucola sau nasturel - ambele au o aroma piperata. Sau, pentru mai multa aroma, poti sa adaugi in salata verde o mana de busuioc proaspat, coriandru sau frunze de patrunjel.
Gustare
* 10 lastari de sparanghel, fierti.
* 1 cana de ceai verde.
Bonus: inmoaie sparanghelul fiert in iaurt degresat, in care ai adaugat un strop de mustar de Dijon - pentru gust.
Cina
* legume verzi crude sau fierte
* 115 grame de proteine slabe
* 2 lingurite de ulei
Bonus: Fii creativa cu cele 2 lingurite de ulei, atat la masa de pranz, cat si la cina. Amesteca uleiul cu i lingurita de otet si cu cateva plante aromatice pentru a realiza un sos vinaigrette; foloseste-l pentru a face sote bucatele mici de carne de pui, carne alba, carne slaba de vita, tofu sau carne de peste; sau amesteca sosul cu un amestec de condimente aromate pentru a freca si pregati carnea de pui, de vita sau de peste inainte de a o fierbe sau inainte de a o pune pe gratar. Sursa: womenshealthmag.com.
Citeste si: 3 dileme care iti distrug eforturile de a avea o dieta sanatoasa