Un sfert dintre femeile cu acces la internet au cumparat cel putin o data medicamente gresite pe baza diagnosticului dedus in urma consultarii internetului si una din zece s-au confruntat cu efecte adverse ca rezultat al administrarii de medicamente nepotrivite, arata un studiu citat de telegraph.co.uk.
Jumatate dintre femeile care au participat la studiu si-au pus singure un diagnostic potrivit informatiilor de pe internet si au cumparat medicamente fara sa ceara opinia farmacistului in acest sens. Celelalte femei participante la studiu au declarat ca ar incerca sa se trateze singure inainte de a consulta un doctor.
Potrivit cercetarilor, una din zece femei ezita sa discute anumite probleme de sanatate cu membrii familiei pentru a nu face "din tantar, armasar", in timp ce o treime dintre respondente recunosc ca asteptarea verdictului medicului le-a determinat sa caute raspunsuri rapide online. Un sfert dintre femeile chestionate au raspuns ca nu le place sa discute cu doctorii.
O treime dintre femeile chestionate au recunoscut ca au asteptat in medie doua saptamani de la aparitia unei probleme inainte de a consulta un doctor, in timp ce una din 20 de femei declara ca a indurat timp de un an simptomele aparute inainte de a se adresa unui medic.
Cele mai frecvente probleme de sanatate care le determina pe femei sa se trateze singure sunt insomniile, durerile de cap si depresia, in timp ce durerile musculare, mancarimile si oboseala sunt simptome care le determina pe femei sa consulte celebrul "Doctor Google".
7 semne "parsive" ale anemiei
Ce se ascunde in spatele oboselii
5 simptome care ascund o sarcina cu probleme
Sursa foto: emediabacau.ro