Amesteci o jumatate de lingurita de praf de scortisoara cu o lingurita de miere, iar apoi adaugi o cana cu apa fierbinte. Aceasta este o combinatie care te ajuta sa slabesti si in plus, te fereste de afectiuni ale inimii.
Beneficii:
Scortisoara este bogata in mangan, fier, calciu si fibre. A fost folosita din cele mai vechi timpuri ca remediu pentru diaree, indigestie si balonare. In plus, ajuta la prevenirea raspandirii celulelor canceroase, previne formarea ulcerului si ajuta la tratarea infectiilor bacteriene. Scortisoara scade nivelul zaharului din sange si colesterolul rau (LDL), fara a influenta colesterolul bun (HDL), scrie fitday.com.
Prin urmare, este benefica pentru cei care sufera atat de afectiuni ale inimii, dar si pentru cei care sufera de diabet. In plus, avand o aroma dulce, parfumata, satisface si pofta de dulciuri care apare adesea la diabetici.
Scortisoara si pierderea in greutate:
Scortisoara regleaza nivelul zaharului din sange si creste nivelul insulinei. Practic scortisoara are un efect asemanator insulinei, intesificand metabolizarea glucozei. Din moment ce un nivel crescut al zaharului din sange poate duce la stocarea grasimii in organism, scortisoara ajuta la prevenirea acestui proces, ajutandu-te sa pierzi kilograme. In plus, influentand modul in care organismul metabolizeaza zaharul, scortisoara previne transformarea zaharului procesat in grasime.
Un alt efect benefic al acesteia este incetinirea trecerii alimentelor din stomac in intestin si prin urmare se ajunge la o senzatie de satietate de lunga durata, reducand astfel aportul caloric prin limitarea senzatiei de foame.
De asemenea, scortisoara ajuta organismul sa proceseze carbohidratii mai eficient, ceea ce ajuta la scaderea in greutate. In plus, studiile arata ca grasimea stocata in zona abdominala este mai sensibila la efectele scortisoarei, asadar, daca vrei un abdomen plat, include scortisoara in alimentatie.
Scortisoara in alimentatie
Poti sa bei ceaiul preferat condimentat cu scortisoara, beneficiind de dublu efect pozitiv daca alegi ceaiul verde, spre exemplu.
O alta idee ar fi sa adaugi scortisoara in bolul cu cereale de dimineata, sa o presari pe o felie de paine cu unt sau miere la micul dejun.
Scortisoara poate insoti si sucurile de fructe, sau prajiturile pe care le consumi din cand in cand.
Cu toate acestea, trebuie sa iei in considerare ca scortisoara nu este un element miraculos, care te scapa de kilograme ca prin minune si le tine departe. Pentru rezultate optime mentine un regim alimentar sanatos si fa multa miscare.