- Verdeata uscata: verdeata se alege, se spala, se toaca marunt si apoi se usuca pe hartie alba, la umbra, nu la soare. Hartia sa nu fie lucioasa, ci absorbanta. Pune cateva coli de hartie pe o suprafata intinsa (bunica folosea ziare, insa nu sunt indicate din cauza cernelei de tipar) apoi presara verdeata si acoper-o cu alta hartie pentru a nu se pune praful. A doua zi trebuie verificata si eventual rasfirata putin cu mana, pentru a se usca pe toate partile. O alta modalitate de a o usca este sa aprinzi cuptorul, sa il incingi bine si apoi sa deschizi usa pentru a iesi caldura din el iar pe usa acestuia sa asezi verdeata.
- Verdeata la sare. Sunt necesare cateva borcanele sau sticlute de suc cu gura mai larga, pe care le spalam bine si le uscam. In aceste sticle se pune verdeata, dupa ce am spalt-o si ales-o. Se pune un strat de frunze, un strat de sare grunjoasa, de muraturi (atentie, neiodata)! Apoi la sfarsit se pune un strat mai gros de sare care are rolul de a "sigila"continutul. Le punem capac si la camara cu ele!
- Verdeata la congelator. Luam legaturile de verdeata de la piata, le alegem, spalam si apoi le lasam sa se zvante. Apoi facem pungute mici cu exact cantitatea pe care o folosim o data. Daca vom dori sa folosim o cantitate mai mare, cand vom prepara mancarea, putem sa luam mai multe pungute-pachetele. Atentie, verdeata congelata se toaca si se foloseste ca atare pentru ca altfel se inmoaie si nu mai poate fi folosita.
Cand folosesc verdeturi uscate, cumparate din super-market, ma incearca dezamagirea ca nu au nici pe departe aroma celor proaspete. Daca, insa, le vei prepara tu, lucrurile vor sta altfel. In plus, ti-ai dovedit, cu un pret destul de mic, ca ai si abilitati de gospodina!
Antoaneta Istrate
Telefon : 021.33.60.221 / 021.33.60.222
Mobil : 0741.123.383
[email protected]
www.ajutormenaj.ro