Avand ca principal scop suprimarea cunostintei si sensibilitatii pacientului, sedarea generala permite efectuarea unei game largi de interventii: chirurgie, nastere, radiologie interventionala, medicina intensiva de urgenta, prelevari speciale de probe.
Proceduri stomatologice complexe, precum interventii asupra sinusului maxilar, interventii implantologice ample cu augmentari de os, transplante de os sau grefe, regularizari de os masive etc), cat si BMF (buco-maxilo-faciala), extractia operativa a molarilor de minte sunt acum posibile datorita anesteziei generale. Pe baza unei discutii in prealabil cu medicul stomatolog, fiecarui pacient ii sunt aduse la cunostinta informatiile pre-interventionale, urmand ca apoi sa fie supus unui set de analize medicale, concluzand cu acordul in scris al acestuia.
Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu, detinatorul unui Dublu Doctorat in Stiinte Medicale si Masterat in Implantologie recomanda aceasta procedura pacientilor anxiosi, celor cu fobie fata de stomatolog sau actul stomatologic, cu tulburari motorii sau neurovegetative ca afectiune generala, cu hipersensibilitati in regiunea planseului lingual sau palatinal, ce duc la reflex extrem de voma, copiilor cu stari de comportament hiperactiv sau cu experiente traumatice care ii fac sa asocieze durerea cu cabinetul medical dentar si medicul stomatolog. Mai pot recurge la anestezie generala pacientii care doresc sau sunt nevoiti sa fie supusi mai multor manopere intr-o sedinta, ceea ce va reduce perioada de tratament si totodata va combate disconfortul fizic si psihic.