Cu toate ca are o reputatie proasta in zilele noastre, inca din cele mai vechi timpuri oamenii stiau de beneficiile pe care sarea le are pentru sistemul respirator si nu numai.
Hipocrat, parintele medicinei, obisnuia sa recomande inhalatii cu sare de mare pentru orice problema ce tinea de sistemul respirator.Terapia cu sare este recomandata si de medicii zilelor noastre, care nu ii contesta eficienta, ba chiar o promoveaza.
Salina Turda este una dintre cele mai apreciate saline pe plan european. Aceasta este situata in zona Durgau-Valea Sarata din Turda. Tariful de intrare pe care il platesc adultii este de 20 de lei, iar copiii de 10 lei. In apropierea salinei se afla si strandul cu apa sarata Durgau.
Distanta de la Bucuresti la Turda este de 417 si se parcurge in cel mult 5 ore. Totusi, iti recomand, daca tot bati atat drum, sa ramai cel putin 3-4 zile.
Salina Praid este situata pe raza judetului Harghita, la 326 de kilometri de Bucuresti, in bazinul muntilor Gurghiului. Tratamentele de speleoterapie si climatoterapie (inhalarea aerului din mine) au facut aceasta salina renumita atat printre turistii romani, cat si printre cei straini. Salina este amplasata la 120 m adancime si accesul se face cu un autobuz ce coboara periodic.
Tariful pentru adulti este de 22 de lei de persoana pe zi, iar la copii si studenti este de 12 lei.
Daca nu esti dispusa sa strabati sute de kilometri pentru a intra intr-o salina, iti recomand salina Slanic Prahova, care este situata la 119 kilometri de Capitala. Mina Unirea este la o adancime de peste 200 de metri si a fost deschisa vizitarii publicului inca din anul 1970.
Pretul pentru care il plateste un adult ce doreste sa coboare in salina este de 18 lei, iar in cazul unui copil e de 9 lei.
Poti alege si alte saline nu atat de cunoscute, insa cel putin la fel de frumoase. Printre acestea se afla Cacica si Targu Ocna.
Citeste si:
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Vrancea
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Gorj
sursa foto: www.designboom.com