LonelyPlanet a realizat o lista cu 10 locuri ce tin mai mult de imaginatie, decat de harta. Chiar daca unele dintre ele nu mai exista astazi, ruinele au totusi o poveste de spus, iar imprejurimile vor pastra mereu un farmec aparte.
Iata lista celor 10 locuri de legenda:
1. El Dorado, Columbia
Ascuns printre copacii plini de liane, in adancurile junglei amazoniene, straluceste un regat al aurului. Sau cel putin asa spune povestea.
Cand exploratorii spanioli (faimosii "conquistadores") au auzit de El Dorado, dupa ce au naufragiat pe tarmurile Columbiei in anii 1500, acestia au inceput sa caute frenetic "locul de aur". Au inceput cu regiunea deluroasa Andean, dupa care timp de doua secole au continuat sa sa caute prin padurile din Peru, Venezuela si Guyana.
Din pacate nu poti vizita efectiv acest oras, pentru ca nimeni nu l-a gasit inca. Poate din cauza ca are abilitatea de a se ascunde de "musafirii nepoftiti".
Totusi, capitala Columbiei, Bogota, are destule povesti pentru turistii sai.
Orasele uitate ale lumii - Intre mister si realitate
2. Valea Regilor, Egipt
Pe malul vestic al Nilului, langa orasul Luxor, se intinde ultimul lacas de odihna al faraonilor egipteni. Sigur ai auzit de ei - Marele Ramses al II-lea, Tuthmosis al III-lea, Tutankamon. Au domnit intre anii 1500-1000 i. Hr. si au construit grandioasele piramide pentru a-si ascunde mormintele.
Peste 60 de camere au fost descoperite pana acum, lacase in care arheologii au gasit mumii, sarcofage, bijuterii, statuete, dar si blesteme pentru cei care indraznesc sa tulbure linistea locului.
Totusi, vizitatorii nu se lasa intimidati, astfel ca Valea Regilor este una dintre principalele atractii ale Egiptului.
6 continente, 6 bucatarii traditionale - Retete gustoase pe care trebuie sa le incerci
3. Troia, Turcia
Exact, acel loc cu celebrul cal din lemn, cu Ahile, Hector, Paris si Elena. Orasul a fost "punctul zero" in razboiul troian, declansat dupa ce printul Paris al Troiei a rapit-o pe Elena, sotia regelui Menelaus din Sparta.
Atunci, elenii au traversat marea pana in Troia, cu scopul de a se razbuna si de a o recupera pe printesa. Lucru care s-a si intamplat, mai ales dupa ce in lupta a intervenit calul de lemn construit de Odiseu.
Astazi, turistii se pot plimba printre ruinele cetatii.
Vedete din Romania - Vacantele lor exotice
4. Cartagina, Tunisia
In prezent un cartier in zona estica a capitalei Tunis, Cartagina a fost in trecut o adevarata "super-putere", unul dintre dusmanii principali ai Romei in timpul secolului al III-lea i.Hr.
Orasul a devenit maret odata cu instalarea flotei feniciene, care patrola pe Mediterana, si a armatei de elefanti care marsaluia prin munti alaturi de comandantul Hannibal.
Desi era cunoscut ca "orasul stralucitor", Cartagina nu a rezistat mult timp. Romanii au invadat si cucerit orasul, construind aici propriul oras. Astazi tocmai asezarile romanilor sunt vizitate de turisti.
Orasul tau in functie de zodie! Unde ar trebui sa locuiesti?
5. Timbuktu, Mali
In trecut, Timbuktu a fost o veriga importanta in lantul comertului regional, legand Africa de Vest cu Mediterana. Tot ce trebuia sa faca un negustor pentru a cumpara aur, sare, fildes si sclavi era sa se alature unei caravane de camile si sa traverseze Sahara, prin furtuni de nisip si caldura sufocanta.
Si astazi accesul catre Timbuktu presupune o expeditie destul de grea si chiar daca caravenele cu sare inca trec pe aici, orasul pastreaza doar o umbra a grandoarei din trecut.
Timbuktu este unul din cele sapte orase sfinte musulmane.
Unde mergem in vacanta cu buget redus
Citeste in continuare pe dailybusiness.ro.
Sursa foto: dailybusiness.ro, netcatzwebassets.com