Pentru susţinători, faptul că prinţul Harry şi soţia sa Meghan au fost urmăriţi pe străzile din New York de fotografii de presă le-a readus în memorie moartea mamei sale, prinţesa Diana, şi a întruchipat hărţuirea şi intruziunea mediatică pe care o îndură. Pentru detractori, a fost o altă demonstraţie a comportamentului exagerat al cuplului, al căutării de publicitate şi al orgoliului de sine.
"Cred că tot ceea ce fac soţii Sussex este mai mult sau mai puţin încadrat de cei care îi văd ca fiind întruchiparea curentului woke", a declarat Ivor Gabor, profesor de jurnalism politic la Universitatea britanică din Sussex, folosind termenul popular care desemnează atitudinile progresiste din punct de vedere social în chestiuni de la rasă la gen. "Sunt ţinte foarte bune pentru cei care doresc să denunţe ceea ce ei consideră a fi (un atac la) valorile lor", arată profesorul.
Purtătorul de cuvânt al lui Harry a declarat că, marţi seară, după ce au plecat de la o ceremonie de decernare a unor premii la care Meghan fusese onorată, Harry, Meghan şi mama ei au fost supuşi unei urmăriri cu maşina, timp de două ore, în care au fost implicaţi fotografi paparazzi "extrem de agresivi", care le-au pus viaţa în pericol.
Harry şi Meghan au fost afectaţi emoţional, deşi fizic nu au păţit nimic. Experienţa cuplului a amintit însă de evenimentele care au dus la accidentul de maşină fatal din 1997 de la Paris în care a murit mama lui Harry, prinţesa Diana, lucru de care ducele de Sussex s-a temut adesea că s-ar putea repeta.
Cu toate acestea, deşi Departamentul de Poliţie din New York (NYPD) a confirmat incidentul, răspunsul său a făcut ca acesta să pară mai puţin grav.
Ziarele au relatat, de asemenea, că o agenţie de ştiri despre celebrităţi, implicată în evenimente, a acuzat că în materie de securitate ducii înşişi s-au comportat într-o manieră "care ar putea fi percepută ca fiind nesăbuită".