cuptor

Produsul alimentar surpriză care te ajută să scapi de...

Citeste mai mult»
Horia Brenciu

Cât cer vedetele pentru a oferi un eveniment privat...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Moartea cântărețului Liam Payne în Argentina. Acuzațiile...

Citeste mai mult»
mic dejun

De ce nu ar trebui să mâncați același mic dejun în...

Citeste mai mult»
Andrei

Dezvăluiri cutremurătoare despre moartea lui Andrei...

Citeste mai mult»
Gomez si Benny Blanco

Benny Blanco afirmă că este foarte speriat că Selena...

Citeste mai mult»
adela

Adela Popescu, confesiuni emoționante despre copilăria...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Locuinţa lui Nicole Kidman şi Keith Urban din Los Angeles...

Citeste mai mult»
A$AP Rocky

Rapperul A$AP Rocky, găsit nevinovat într-un caz de...

Citeste mai mult»
caragea

Corina Caragea și-a câștigat primii bani la 15 ani. Ce...

Citeste mai mult»
 Kim Sae-ron

Actriţa sud-coreeană Kim Sae-ron a fost găsită moartă în...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a schimbat versurile melodiei „Don't Bother”...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mâncarea pe care Mihaela Bilic o recomandă de cel puțin...

Citeste mai mult»
Brian Molko

Solistul trupei Placebo, inculpat în Italia. A numit-o pe...

Citeste mai mult»
Jay-Z

Plângerea prin care rapperul Jay-Z era acuzat de violarea...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a anulat concertul de la Lima. Superstarul...

Citeste mai mult»
Kate si William Ziua Îndrăgostiților

Prințul William și Kate au marcat Ziua Sfântului Valentin...

Citeste mai mult»
Lars von Trier

Regizorul Lars von Trier a fost internat într-un centru...

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Noi acuzații de abuzuri sexuale aduse împotriva lui Kevin...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va susține un mega-concert gratuit la Rio de...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna, dezvăluiri despre aventura cu Michael Jackson....

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a început primul turneu mondial după şapte ani...

Citeste mai mult»
copil

Casa regală a Suediei a anunțat prenumele prințesei...

Citeste mai mult»
Harry

„Are suficiente probleme cu soția. Este groaznică”. Trump...

Citeste mai mult»
Andreea Marin

Andreea Marin a dezvăluit cum a slăbit 20 de kilograme:...

Citeste mai mult»
William si Kate

Prinţul William şi Kate nu vor participa la ceremonia...

Citeste mai mult»
inele

Cele mai dorite inele de logodnă în 2025

Citeste mai mult»
Kendrick

Kendrick Lamar a adus muzica hip-hop în centrul Super...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Donald Trump a ironizat-o pe cântăreaţa Taylor Swift,...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran a cântat în stradă în India iar Poliţia i-a...

Citeste mai mult»
mark

Pentru actorul care l-a interpretat în 'The Social...

Citeste mai mult»
Karla Sofia Gascon

În urma controverselor, Karla Sofia Gascon anunță că 'va...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West anunţă că a fost diagnosticat cu autism

Citeste mai mult»
Sabato

Casa de modă Gucci se desparte de directorul său de...

Citeste mai mult»
Anna Wintour

Anna Wintour, redactor-șef al revistei Vogue, decorată cu...

Citeste mai mult»
BS

Black Sabbath anunţă un concert uriaş în oraşul natal...

Citeste mai mult»
sandra bullock

Sandra Bullock îşi avertizează fanii cu privire la...

Citeste mai mult»
bianca

Bianca Censori ar putea face închisoare din cauza...

Citeste mai mult»
Baldoni și Lively

Prima audiere în procesul dintre Justin Baldoni și Blake...

Citeste mai mult»
Travis si Taylor

Travis Kelce spune că trebuie să se inspire din energia...

Citeste mai mult»

Vara nu-i ca iarna !

Obisnuiam vara trecuta sa mergem uneori duminica in vestitul centru istoric al minunatei noastre capitale, gest ce se incadra perfect in trendul anotimpului, dar sincer nu am gasit in drumurile noastre niciun restaurant sau hai sa-i zicem bistro care sa ne impresioneze ochiul sau papilele gustative. Poate vestitul Caru cu bere pe care l-am frecventat in cateva randuri si care sigur ne impresioneaza prin maretia sa de fiecare data.

Acum vreo 2 saptamani, ne-am hotarat sa ne reluam obiceiul, de data aceasta inca in plina zi friguroasa de iarna, si ne-am facut o rezervare pentru masa de duminica seara la restaurantul La Bonne Bouche.

Mediatizat puternic si situat in inima targului, ca doar asa a devenit acum centrul istoric, si nu-i rau deloc, acest  bistro cu aere de restaurant ne-a surprins de la intrare prin atmosfera sa.

 Si pentru ca nu suntem fumatori ne-am permis sa cerem sa stam undeva mai retras nu de alta dar localul era aproape gol si nici nu prea erau placute de rezervari pe mese. Un ospatar s-a desprins din gasca de vreo 5 salariati care tocmai intretineau o placuta conversatie in fata bucatariei, si ne-a aratat drumul spre terasa acoperita a restaurantului.   

Asa ca ne-am asezat frumos la o masa cu 4 locuri, perfect pentru a sta lejer si a savura din priviri strada care incepea sa se populeze. Hainele le-am  pus atarnate pe spatarul scaunului pentru ca nu am observat niciun cuier in zona si am inceput sa ne acomodam cu greu cu imaginea strazii prin plasticele ce  tin loc de ferestre la terasa, frig, si un curent ingrozitor la picioare, noroc ca eram la o masa de 4 persoane asa ca ne-am mutat pe scaunele mai departate de mult ravnita priveliste.
    
Am comandat din meniul frantuzit 2 specialitati: cocos cu sos de vin si pui a la Dijonaise si pentru ca in meniu scria ca toate vinurile se vand si la pahar m-am gandit ca ar merge la o asa specialitate si un paharel de vin bun. Numai ca ospatarul a venit la masa la nimereala cu sticla de vin  pe care o avea desfacuta , nu de alta dar sa nu faca o paguba prea mare in punga patronului, si mi-a  “recomandat “ un merlot Prince Mircea ca doar  nu vroiam vreun burgund la coque-au-ven?! 

Din pacate este neplacut sa vezi cum retete clasice nu se respecta, iar  toata aceasta reclama cu vinuri deschise si vandute la pahar este doar un mare fas. Am primit 3 felii de unt la 2 persoane, apoi cand ne-a adus comanda ospatarul a luat farfuriile si cutitele de unt si a lasat untul pe masa. De ce oare? ne-am intrebat.

Dupa ce ne-am incercat norocul cu specialitatile bistroului am zis sa trecem si la deserturi si am comandat o tarta cu lamaie si un moelleux au chocolat, ambele gustoase. Ca vorba ceea : desertul salveaza masa. 

In asteptarea notei am privit inca o data decorul de bistro, dar sigur nu de  bistro frantuzesc: ghivece si vaze goale pe terasa, colivii cu flori de plastic in ferestre si improvizatii de lampi la bar…  Undeva in spate rafturi cu carti vechi, model pe care l-am mai vazut in vreo 2-3 baruri din centrul istoric si de fiecare data m-am minunat de cat de insetati de literatura trebuie sa fie clientii?! Cert este ca am primit si nota de plata  tot intr-o carte veche si am fost placut impresionata cand ospatarul a venit cu Pos-ul la masa sa achitam cu cardul .

 M-am ridicat intreband unde este o toaleta, nu de alta dar nici pe usile din interiorul ei nu se stia care si cum, adica nu exista nici o indicatie sau semn, dar am fost placut urmarita de muzica dj-ului, chiar daca boxa toaletei in care am patruns era cam sparta, urma  sa ma delectez la iesire cu crema de maini care se presupune a fi fost intr-un vas mic lipit pe-o etajera numai ca nici vorba de crema, doar eticheta ne amintea de ea. 

Am apreciat dj-ul si s-ar parea ca  pune muzica perfecta pentru tinerii indragostiti care- si savurau cafeaua la masa de langa noi sau pentru  domnisoarele  ratacite la un ceai pe canapeaua de langa rafturile intesate de carti. Un tub de canalizare in mijlocul terasei era taiat iar ploaia ii tinea isonul dj-ului prin picaturile ei ritmice pe copertina terasei, intr-un cuvant cooool…

Intr-un sfarsit ne am ridicat sa plecam, aproape lovindu-ne la intrare de ospatarul care  fugea  cu telefonul la ureche pe usa principala, poate sa il duca colegilor de afara care tocmai iesisera la o tigara in fata restaurantului, sau poate ca avea o rezervare importanta de anuntat. Cert este insa ca pentru  un bistro arata destul de  rece si impersonal iar in acest caz 100 lei de persoana la nota de plata e prea mult, dar sunt convinsa  ca vara  atmosfera e mult mai primitoare iar terasa in mod sigur mult mai reusita…

       Asa suna tema mea acum vreo 4-5 luni, si n-am publicat-o pana acum, am stiut eu de ce? In mod sigur ma asteptam sa o revizuiesc la o noua vizita de aceasta data vara . Intre timp am auzit comentarii de tot felul, cert este ca am trecut de curand de cateva ori prin zona, la ore aglomerate de sfarsit de saptamana, si am lasat pe o alta data o a doua vizita in acest local …

Note de 1- 5
Atmosfera :   2
Calitate  : 2
Pret :  3

Recomandare: 2

Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

M (02.10.2011, 14:00)
Nu m-as mai intoarce la acest restaurant nici daca mi-ar da totul pe gratis..... service de nota 2 !
Răspunde-i
morena (01.06.2011, 22:21)
Buna seara tuturor,
Mda...din pacate nici mie nu mi-a placut in mod deosebit acest bistro...nu stiu cum e iarna sau primavara, dar vara, singurul lui avantaj este ca da, se afla in inima targului, iar terasa si usile deschise "dau" foarte bine...in rest...nimic deosebit, iar preturile foarte mari....ma rog, seamana cu acele restaurante din centrul capitalelor europene, unde nu mananci nici bine, nici rau, dar unde platesti locatia :)...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 feb