Adriana Bahmuţeanu

Adriana Bahmuţeanu i-a făcut un parastas lui Silviu...

Citeste mai mult»
emily

Al cincilea sezon al serialului "Emily in Paris" va fi...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran a ajutat Ipswich Town să recruteze un jucător...

Citeste mai mult»
cuplu

Un studiu revoluționar arată cum fericirea partenerului...

Citeste mai mult»
anca

Mesajul emoționant al Ancăi Țurcașiu despre nepoțica sa,...

Citeste mai mult»
P. Diddy

P. Diddy este acuzat de o nouă agresiune sexuală asupra...

Citeste mai mult»
Vladimir Shklyarov

Poliţia rusă a deschis o anchetă după moartea unui...

Citeste mai mult»
Marius Borg Hoiby

Fiul prinţesei moştenitoare Mette-Marit a Norvegiei,...

Citeste mai mult»
Ridley Scott

Ridley Scott spune că sărutul gay al lui Denzel...

Citeste mai mult»
Adriana Bahmuteanu

Adriana Bahmuțeanu îi cere ajutorul premierului Ciolacu...

Citeste mai mult»

Beyoncé va susţine un concert live pe Netflix în 25...

Citeste mai mult»
Charles Dumont

Charles Dumont, compozitor pentru Edith Piaf, a murit la...

Citeste mai mult»
motan

Un motan din Scoţia dispărut de acasă, găsit la 500 km...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Conan O'Brien va fi gazda ceremoniei Oscar 2025

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

James Bond - Următorul actor va fi în vârstă de 30 de ani...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va apărea în sezonul doi al serialului "Wednesday"

Citeste mai mult»
colier

Un misterios colier cu diamante de 300 de carate a fost...

Citeste mai mult»
celine dion

Céline Dion a avut o apariţie surpriză la prezentarea de...

Citeste mai mult»
Denzel Washington

Denzel Washington anunţă că va juca în "Black Panther 3"...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa de Wales va fi gazda concertului de Crăciun de...

Citeste mai mult»
John

John Krasinski, desemnat ''cel mai sexy bărbat în viaţă''...

Citeste mai mult»
Silviu Prigoană

Care a fost cauza decesului lui Silviu Prigoană

Citeste mai mult»
exerciţii fizice

Cinci minute de exerciţii fizice în fiecare zi ar putea...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla îşi reia angajamentele oficiale, însă cu...

Citeste mai mult»
pudra

Cum să creezi un machiaj de lungă durată

Citeste mai mult»
inel

Un inel de logodnă de 70.000 de dolari trebuie returnat...

Citeste mai mult»
Chris Martin

Chris Martin a întrerupt un concert pentru a ajuta un...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate a apărut în public pentru a doua zi consecutiv

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate revine în viaţa publică şi va participa la...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Trei persoane au fost inculpate în legătură cu moartea...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna a criticat realegerea „infractorului condamnat,...

Citeste mai mult»
credit

Recomandări pentru un sfârșit de an organizat și relaxat

Citeste mai mult»
Tyka Nelson

Cântăreaţa Tyka Nelson, sora lui Prince, a murit la...

Citeste mai mult»
TikTok

O provocare de pe TikTok determină zeci de adolescente să...

Citeste mai mult»

Notariat Dorobanți Raluca Tunescu

Citeste mai mult»
sport

De ce este esențial să facem mișcare dimineața și seara

Citeste mai mult»
Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis, despre victoria lui Trump: „Înseamnă o...

Citeste mai mult»
Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg a refuzat să-i pronunţe numele lui Trump...

Citeste mai mult»
copil

Top 5 pilote pentru copii: confort și calitate pentru...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga a susţinut-o pe Kamala Harris la ultimul miting...

Citeste mai mult»

Vara nu-i ca iarna !

Obisnuiam vara trecuta sa mergem uneori duminica in vestitul centru istoric al minunatei noastre capitale, gest ce se incadra perfect in trendul anotimpului, dar sincer nu am gasit in drumurile noastre niciun restaurant sau hai sa-i zicem bistro care sa ne impresioneze ochiul sau papilele gustative. Poate vestitul Caru cu bere pe care l-am frecventat in cateva randuri si care sigur ne impresioneaza prin maretia sa de fiecare data.

Acum vreo 2 saptamani, ne-am hotarat sa ne reluam obiceiul, de data aceasta inca in plina zi friguroasa de iarna, si ne-am facut o rezervare pentru masa de duminica seara la restaurantul La Bonne Bouche.

Mediatizat puternic si situat in inima targului, ca doar asa a devenit acum centrul istoric, si nu-i rau deloc, acest  bistro cu aere de restaurant ne-a surprins de la intrare prin atmosfera sa.

 Si pentru ca nu suntem fumatori ne-am permis sa cerem sa stam undeva mai retras nu de alta dar localul era aproape gol si nici nu prea erau placute de rezervari pe mese. Un ospatar s-a desprins din gasca de vreo 5 salariati care tocmai intretineau o placuta conversatie in fata bucatariei, si ne-a aratat drumul spre terasa acoperita a restaurantului.   

Asa ca ne-am asezat frumos la o masa cu 4 locuri, perfect pentru a sta lejer si a savura din priviri strada care incepea sa se populeze. Hainele le-am  pus atarnate pe spatarul scaunului pentru ca nu am observat niciun cuier in zona si am inceput sa ne acomodam cu greu cu imaginea strazii prin plasticele ce  tin loc de ferestre la terasa, frig, si un curent ingrozitor la picioare, noroc ca eram la o masa de 4 persoane asa ca ne-am mutat pe scaunele mai departate de mult ravnita priveliste.
    
Am comandat din meniul frantuzit 2 specialitati: cocos cu sos de vin si pui a la Dijonaise si pentru ca in meniu scria ca toate vinurile se vand si la pahar m-am gandit ca ar merge la o asa specialitate si un paharel de vin bun. Numai ca ospatarul a venit la masa la nimereala cu sticla de vin  pe care o avea desfacuta , nu de alta dar sa nu faca o paguba prea mare in punga patronului, si mi-a  “recomandat “ un merlot Prince Mircea ca doar  nu vroiam vreun burgund la coque-au-ven?! 

Din pacate este neplacut sa vezi cum retete clasice nu se respecta, iar  toata aceasta reclama cu vinuri deschise si vandute la pahar este doar un mare fas. Am primit 3 felii de unt la 2 persoane, apoi cand ne-a adus comanda ospatarul a luat farfuriile si cutitele de unt si a lasat untul pe masa. De ce oare? ne-am intrebat.

Dupa ce ne-am incercat norocul cu specialitatile bistroului am zis sa trecem si la deserturi si am comandat o tarta cu lamaie si un moelleux au chocolat, ambele gustoase. Ca vorba ceea : desertul salveaza masa. 

In asteptarea notei am privit inca o data decorul de bistro, dar sigur nu de  bistro frantuzesc: ghivece si vaze goale pe terasa, colivii cu flori de plastic in ferestre si improvizatii de lampi la bar…  Undeva in spate rafturi cu carti vechi, model pe care l-am mai vazut in vreo 2-3 baruri din centrul istoric si de fiecare data m-am minunat de cat de insetati de literatura trebuie sa fie clientii?! Cert este ca am primit si nota de plata  tot intr-o carte veche si am fost placut impresionata cand ospatarul a venit cu Pos-ul la masa sa achitam cu cardul .

 M-am ridicat intreband unde este o toaleta, nu de alta dar nici pe usile din interiorul ei nu se stia care si cum, adica nu exista nici o indicatie sau semn, dar am fost placut urmarita de muzica dj-ului, chiar daca boxa toaletei in care am patruns era cam sparta, urma  sa ma delectez la iesire cu crema de maini care se presupune a fi fost intr-un vas mic lipit pe-o etajera numai ca nici vorba de crema, doar eticheta ne amintea de ea. 

Am apreciat dj-ul si s-ar parea ca  pune muzica perfecta pentru tinerii indragostiti care- si savurau cafeaua la masa de langa noi sau pentru  domnisoarele  ratacite la un ceai pe canapeaua de langa rafturile intesate de carti. Un tub de canalizare in mijlocul terasei era taiat iar ploaia ii tinea isonul dj-ului prin picaturile ei ritmice pe copertina terasei, intr-un cuvant cooool…

Intr-un sfarsit ne am ridicat sa plecam, aproape lovindu-ne la intrare de ospatarul care  fugea  cu telefonul la ureche pe usa principala, poate sa il duca colegilor de afara care tocmai iesisera la o tigara in fata restaurantului, sau poate ca avea o rezervare importanta de anuntat. Cert este insa ca pentru  un bistro arata destul de  rece si impersonal iar in acest caz 100 lei de persoana la nota de plata e prea mult, dar sunt convinsa  ca vara  atmosfera e mult mai primitoare iar terasa in mod sigur mult mai reusita…

       Asa suna tema mea acum vreo 4-5 luni, si n-am publicat-o pana acum, am stiut eu de ce? In mod sigur ma asteptam sa o revizuiesc la o noua vizita de aceasta data vara . Intre timp am auzit comentarii de tot felul, cert este ca am trecut de curand de cateva ori prin zona, la ore aglomerate de sfarsit de saptamana, si am lasat pe o alta data o a doua vizita in acest local …

Note de 1- 5
Atmosfera :   2
Calitate  : 2
Pret :  3

Recomandare: 2

Tag-uri: ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

M (02.10.2011, 14:00)
Nu m-as mai intoarce la acest restaurant nici daca mi-ar da totul pe gratis..... service de nota 2 !
Răspunde-i
morena (01.06.2011, 22:21)
Buna seara tuturor,
Mda...din pacate nici mie nu mi-a placut in mod deosebit acest bistro...nu stiu cum e iarna sau primavara, dar vara, singurul lui avantaj este ca da, se afla in inima targului, iar terasa si usile deschise "dau" foarte bine...in rest...nimic deosebit, iar preturile foarte mari....ma rog, seamana cu acele restaurante din centrul capitalelor europene, unde nu mananci nici bine, nici rau, dar unde platesti locatia :)...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 noi