Varza cu ciolan afumat
1 varza acra, taiata fideluta
1 ciolan afumat, fiert separat
1 crenguta de cimbru
1 legatura marar
piper boabe
3 rosii sau 1 pahar suc de rosii
ulei
malai pentru mamaliguta
1 ardei verde
sare, piper
Ciolanul, aproape fiert, se taie bucati potrivite, se amesteca cu varza si cateva boabe de piper. Se adauga cateva linguri de ulei, se acopera cu apa si se pun la fiert. Se adauga o crenguta de cimbru si marar deasupra, lasandu-se la fiert pana se inmoaie varza. Pentru a nu scadea prea tare, se adauga mereu cate putina apa si spre final, se adauga rosiile taiate felii sau sucul de rosii. Se lasa sa mai fiarba inca 15 minute si se serveste fierbinte cu mamaliguta calda si ardei iute.
Articolul anterior Conopida cu carne de porc Articolul următor Ardei gras cu fasole si carnati