Varza de Bruxelles cu smantana
600 g varza de Bruxelles
1 mar mare
1 banana bine coapta
4 linguri zeama de lamaie
5 linguri de smantana
2 linguri de lapte dulce
4 frunze de salvie
sare, piper
Se curata, se spala varza si se fierbe, 20 de minute, in 500 ml apa cu sare, intr-un vas acoperit. Marul spalat, curatat de coaja se taie in cubulete, dupa care se stropeste cu jumatate din zeama de lamaie si se lasa deoparte. Se curata banana de coaja, se zdrobeste cu o furculita si se amesteca cu restul de zeama de lamaie. Peste ea se adauga smantana, laptele, sare si piper, dupa gust. Se scurge varza de Bruxelles, se lasa sa se raceasca si se asaza intr-un castron mare. Peste ea se adauga marul taiat, sosul de banana si frunzele de salvie foarte fin tocate. Se amesteca cu grija ca sa nu se striveasca, se lasa acoperita 10 minute, inainte de a fi servita, pentru a se patrunde cu aromele.
E bine sa stii
|n loc de salvie se pot folosi frunze de busuioc.